Haberler

Haberler

İftardan Sahura Ramazan Bereketi

z15.07.2014

TvNet’te Sahur Sofrası’nın konuğu olan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Sokak iftarları, aynı sokakta, aynı binada bulunmasına rağmen aynı sofraya bir defa oturmamış, farklı yerlerden gelenek, görenek ve kültüre sahip vatandaşlarımızın tanışıp kaynaşması için bir fırsattır” dedi.
Ramazan ayında Tuzla Belediyesi’nin katkılarıyla her akşam TvNet’te saat 02.00’de yayınlanan Sahur Sofrası programı, isminin anlamını taşıyan bir geceye ev sahipliği yaptı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Müftüsü Ahmet Silkin, imamlar ve cami görevlilerini Ramazan Etkinlik alanında düzenlediği sahurda ağırladı. Başkan Yazıcı ve misafirleri programın canlı yayınına konuk oldu. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Yazar Siracettin Önlüer, Mevlüthan-Hafız Amir Ateş ve Tasavvuf Sanatçısı Recep Ergül, Mikail Şimşek’in sunduğu programda keyfili bir sohbet gerçekleştirdi.

Amacımız; Paylaşmak
Tuzla’da Ramazan programları hakkındaki soruları yanıtlayan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Tuzla halkının en güzel şekilde Ramazan’ın rahmetinden, bereketinden, feyzinden yaralanabilmesi için, 18 saat oruç tuttuktan sonra bunu biraz da gevşetecek, rahatlatacak ve bundan daha da faydalanmasını sağlayacak ortamlar hazırlamak düşüncesiyle sokak iftarları ve Ramazan etkinlikleri düzenliyoruz. İnsanların birbirini görebilmesi aynı sofrayı paylaşabilmesi birçok şeye vesile oluyor. İnsan bilmediğinin düşmanıdır, insan tanımadığının düşmanıdır. İnsanların birbirini tanıdığı sürece farklı düşünse bile hiçbir sorun olmayacağını, problemsiz olacağını, daha güzel ortamlarının oluşacağına inanıyoruz. Sokak iftarında olsun, sahurda olsun amacımız paylaşmak. Sokak iftarları, aynı sokakta, aynı binada aynı binada bulunmasına rağmen aynı sofraya bir defa oturmamış, farklı yerlerden gelenek, görenek ve kültüre sahip vatandaşlarımızın tanışıp kaynaşması için bir fırsattır. “Aynı anneden olanlar değil de aynı sofrayı paylaşanlar kardeştir” diye çok güzel ifadeler var. Biz bunu yaşatmaya çalışıyoruz. Ve o iftarlar sonrasında çocuklarımıza eski Ramazan’ların esintisini verebilecek orta oyunlarıyla, gösterilerle güzel bir hava oluşturmaya çalışıyoruz. Hemen akabinde teravih namazı öncesinde çok güzel Kur’an-ı Kerim tilavetleri okunuyor, sahura kadar geçen süreyi iyi değerlendirmeye çalışıyoruz” dedi.  
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, bir soru üzerine Gönül Elleri Çarşısı’nın çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Başkan Yazıcı, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nı “2800 Kadın Kent Gönüllüsü ile yaklaşık 10 bin aileyi takip eden, muhtaç 4 bin aileye her zaman yardımda bulunan, “Alo” denildiğinde 1 saat içerisinde her ihtiyaç sahibinin yardımına koşabilecek bir organizasyonuz” şeklinde tanımladı.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, iftar sofralarının Tuzla ile sınırlı kalmadığını, Ensar Muhacır Vakfı ile birlikte Hatay Kırıkhan’da Suriyeli sığınmacılar için Ramazan’da her gün iftar verdiklerini de söyledi.