Haberler

Haberler

Orhanlı Sokak İftarı’nda 2500 Kişi Bir Araya Geldi

z25.07.2014

Tuzla Belediyesi, Orhanlı Mahallesi’nde 2500 kişilik sokak iftarı düzenledi.
Tuzla Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Çabuk, Tuzla Belediye Başkan Yardımcıları Serhan Kural ve Mehmet Çelikel ile mahalle sakinlerinin katıldığı iftarda, İsrail saldırıları altında zor günler geçiren Filistin’e dualar yükseldi.
Tuzla Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Çabuk, sokak iftarında selamlama konuşması yaptı. Ramazan ayı ve Filistin’de yaşanan olaylara değinen Çabuk, “O yüzden Filistinli kardeşlerimizin çektiği ıstırabı bizler de kalbimizin en derin noktalarında hissettirmek ve hissetmek zorundayız.” mesajı verdi.

Filistinli Müslüman Kardeşlerimizin Yanındayız
Tuzla Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Çabuk, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Bu geceler, bu zamanlar fırsat zamanlarıdır. Bu fırsat zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmek gerekir. Nihayetinde Allah’ü Teala, bin aydan daha hayırlı olan bu zamanları Müslümanlar için fırsat zamanları olarak bizlere yaratmışlar. İnşallah bizler de bunun bilincinde olarak bu geceyi idrak edebilme fırsatını, ödeyebilme çabasını gösteririz. Ramazan’ın son gününde de kurtuluşa eren Müslümanlar olarak inşallah beratımızı elimize almış oluruz.

Bayrama girerken bir Müslüman’ın canı acıdığı zaman, bizler de o acıyı hissetmediğimiz zaman gerçek manada Müslüman olamayız. O yüzden Filistinli kardeşlerimizin çektiği ıstırabı bizler de kalbimizin en derin noktalarında hissettirmek ve hissetmek zorundayız. Hiçbir şeye gücümüze yetmiyorsa bile internet veya diğer ortamlarda İsrail’in satmış olduğu ürünleri almama noktasında göstereceğimiz irade, en azından oradaki Müslüman kardeşlerimizin yanında olduğumuzu gösteren bir davranış olacaktır. Bu fırsat zamanlarında, Kadir Gecesi’nde Müslümanların kurtuluşuyla alakalı dualarımızı, kalbimizden gelen en samimi duygularla Allah’a karşı yalvarmamız, yakarmamız lazım. Dünyanın her neresinde bir Müslüman’ın canı acıyorsa o acının bir an önce dindirilmesiyle alakalı dua etmemiz lazım. Müslümanların daha güzel bir ortamda yaşayabilmesi için dua etmemiz lazım.”