Haberler

Haberler

Devletin Zirvesi Tuzla’da Buluştu

z01.09.2014

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Tuzla’da Deniz Harp Okulu’nun 241. Dönem Diploma ve Sancak Devir-Teslim Törenine katıldı.
Devletin zirvesini bir araya getiren törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, bakanlar, milletvekilleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Mesut Özel ile askeri yetkililer katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören alanına gelişinde öğrencileri, "Merhaba Deniz Harp Okulu. Yeni rütbeleriniz hayırlı olsun" diyerek selamladı. Ardından başlayan törende, Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Mesut Özel ve mezun teğmenler adına dönem birincisi Deniz Teğmen Mert İdacı konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Deniz Harp Okulu 241. dönem mezunu teğmenler and içti ve 241. yıl baklası dönem birincisi Teğmen İdacı tarafından denize indirildi. Daha sonra da dereceyle okulunu bitirenlere diplomaları verildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan dönem birincisi Teğmen İdacı'ya diplomasını verdi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek okul ikincisi Teğmen Ahmet Kirez'e, Başbakan Ahmet Davutoğlu okul üçüncüsü Teğmen Eren Tüfekçi'ye diplomalarını verdi.
Tören, Deniz Harp Okulu Marşı'nın okunması ve geçiş töreniyle sona erdi. Törenin sonunda Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uçak ve helikopterler de gösteri uçuşu yaptı.