Haberler

Haberler

Engelliler ve Ailelerine Hukuki ve Sosyal Destek Semineri

z23.09.2014

İşitme Engellilerin Geleceği Planlama Çalıştayı’nın ilk gününde, engelli vatandaşlar ve ailelerine yönelik hukuki ve sosyal desteği içeren 2 bölümlü seminer düzenlendi.
Tuzla Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminerlere Tuzla ve çevresinde yaşayan engelli vatandaşlar ile aileleri katıldı. Tuzla Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından Dünya İşitme Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında organize edilen seminere konuşmacı olarak Av. Adile Ünal, Sosyolog Berrin Coşkun, Psikolog Elif Güşta Uzun ile Deniz Abdelhafız katıldı.
Seminerlerde İşitme Engelli Ailelerinin Sosyal ve Hakları ile psikolojik destek konularında destek sağlandı. İşitme dili uzmanları, seminerlerde konuşmacılar ile katılanlar arasındaki iletişimi sağladı.

Özcan: Tuzla’da Engelli Kardeşlerimizin Her Zaman Yanındayız
Seminerin ardından, katılımcılar yemekli toplantıda ağırlandı. Toplantıya katılan Tuzla Belediye Başkanı Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın selamını iletti. Tuzla Belediyesi’nin sosyal belediyecilikte toplumun dezavantajlı kesimlerine başta Gönül Elleri Çarşısı ile ulaştığını belirten Özcan, “Tuzla’da engelli kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Onların yaşamını kolaylaştıran, toplumla kaynaşmalarını sağlayan hizmetlerde bulunmaya devam edeceğiz” dedi.