Haberler

Haberler

Bahçıvanların Sertifikası Başkan Yazıcı’dan

z23.09.2014

Tuzla Belediyesi ve Tuzla Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle Tuzla Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün 76 işçi personeline 720 saatlik bahçıvanlık eğitimi verildi. İşçiler, sertifikalarını Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın elinden aldı.
Tuzla Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde çalışan işçiler, ağaç bakımı, peyzaj, çim yapımı, budama, aşılama, toprak işleme, bitki koruma, toprak hazırlığı, sera yapımı ve tekniği, çevre koşullarının kontrolü, mevsimlik ağaç dikimi, toprak işleme alet ve makinelerinin kullanımı konularında teorik ve pratik eğitim aldı. Mesleki yetenek ve becerilerini geliştiren çalışanların sertifikaları, Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programla verildi.

Çalışanlarımız Mesleki Bilgilerini Arttırdı
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, sertifika töreninde yaptığı konuşmada hizmet içi eğitim çalışmalarının önemine değindi. Çalışanların işinde sertifika sahibi olmasını onlara gelecekte de fayda sağlayacağını vurgulayan Başkan Yazıcı, “Bu iş yerel yönetimlerde bir mesleki edindirme ve mezuniyet tarzında bazı işlerin daha iyi yapılabilmesi, bu işlerin daha bilimsel uygulanması açısından hizmet içi eğitimleri önemsiyoruz. Çalışanı işinde sertifika sahibi yaparak “Ben bu işi yapabiliyorum” diyeceği duruma getirmenin bugünden ziyade gelecek için çok önemli olduğuna inanıyorum. Mesleğinizi pekiştirmek, yapmış olduğunuz işi bir meslek edinmek açısından önemli olduğuna inanıyorum. Hizmet içi eğitimleri kurumumuzun her biriminde yapmaya devam edeceğiz. Eğitim burada bitmiyor. Sizler belediyede çalışıyorsunuz, beraber çok iş yapıyoruz. Yaptığınız işi sizin üst yöneticilerinizin göremediği yerlerde sizin görmeniz, işe mesleki açıdan bakmanız, işin doğru yapılabilir yönlerini bilmeniz açısından bu son derece önemli” şeklinde konuştu.
Kursu birincilikle bitiren Nafız Selvi, kurs ikincisi Bayram Özdemir ve kurs üçüncüsü Hulusi Fakir, sertifikalarını Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Çabuk ve Kevser Şamlı’nın elinden aldı.