Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi Kurban Bayramı’na Hazır

z26.09.2014

Tuzla Belediyesi, bu yıl ilçenin 3 alanda kurban satış yeri, 15 alanda kurban kesim yeri kurulmasına izin verdi. Tuzla Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, satış ve kesim için belirlenen yerlerde kontrollerini sürdürüyor.
Tuzla’daki kurban satış yerlerinde satıcı ve alıcıların günlük ihtiyaçları düşünülerek wc, duş, mescit yapıldı, alanlar aydınlatıldı. Kurban satış yerlerine Tuzla Belediyesi’nin kurban kesim ünitelerinden 2’şer adet konuldu. Tuzla Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, kaçan hayvanların yakalanması için de bir ekip oluşturdu.

Kurban Satış Yerleri Her Gün Dezenfekte Ediliyor
Tuzla Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü veteriner hekimleri ile Tuzla Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Kurban Satış Yerleri’ni her gün denetliyor. Veteriner hekimler, satış yerine getirilen kurbanlık hayvanların sağlık raporlarını inceliyor, herhangi bir salgın hayvan hastalığı olup olmadığını kontrol ediyor. Tuzla Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, tedbir amacıyla kurban çadırlarını her gün dezenfekte ediyor. Tuzla Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de düzen ve intizamın korunmasına yönelik çalışmalarda bulunuyor.
Tuzla Belediyesi ayrıca kurban kesim yerlerinde etlerin korunaklı bir şekilde alınması için bu yerlerde vatandaşlara kurban eti poşeti dağıtacak.

Tuzla Belediyesi Halkı Bilgilendiriyor
Tuzla Belediyesi, kurbanlık hayvanların satış yerlerinden kesimine, kurbanlık seçiminde dikkat edilecek hususlardan atıkların bertarafına kadar bir dizi konuda bilgilendirici broşür hazırladı. Ekipler, bu broşürlerle kurbanlık alım ve kesiminde sorun yaşanmaması için halkı bilgilendiriyor.