Haberler

Haberler

Gönüllü Hizmetin Mutluluğunu Yaşıyoruz

z27.09.2014

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nı “Kadın ve İyilik Hareketi” şeklinde tanımlayan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, “İnsanın kendine dönük yaşadığı, bencilce yetiştirildiği bir çağda başkaları için karşılıksız bir hizmet yapmanın çok daha güzel olduğunu, çok daha mutluluk verici olduğunu sözlerimizle, yaşantımızla ve davranışlarımızla göstermeye çalışıyoruz” dedi.
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nda aktif çalışan Kadın Kent Gönüllüleri için yeni sezon öncesinde Tuzla açıklarında tekne gezisi düzenlendi. Geziye Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile Eğitim Programı Formatörü, İstanbul Kadın Platformu Derneği Başkanı, İstanbul Uluslar arası Kardeşlik ve Yardımlaşma Derneği Genel Sekreteri Şengül Yiğit, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Sorumlusu Tuğba Muslu, Gönül Elleri Çarşısı komisyonlarının gönüllü sorumluları ile Kadın Kent Gönüllüleri katıldı.

Karınca Misali Yol Almaya Çalışıyoruz
Gezide Kadın Kent Gönüllülerine hitap eden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nın taşıdığı misyonu paylaştı. Gönüllülük esasını yaşatan bu yapıda kadınların üstlendiği role dikkat çeken Dr. Fatma Yazıcı, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Bir arada olmak birbirimize iyi geliyor. Sizleri bir arada görmek bizi mutlu ediyor. Birlik olmanın gücünü, aynı davanın yolcusu olduğunu hissetmek güzel oluyor. Gönüllü olmak hem çok zor hem de çok kolay bir konu. Zorluğunu zaman zaman hepimiz hissediyoruz. İnsanın kendine dönük yaşadığı, bencilce yetiştirildiği bir çağda başkaları için karşılıksız bir hizmet yapmak gerçekten çok zor. Belki doğuştan gelen bir gönüllülük mayası içimizde var ama yetiştirilirken bir çoğumuz bir dejenerasyona uğruyoruz. Şimdiki nesil daha da dezavantajlı. Onlara da bunu öğretmek zorundayız. Karşılıksız bir hizmet yapmanın çok daha güzel olduğunu, çok daha mutluluk verici olduğunu sözlerimizle, yaşantımızla ve davranışlarımızla göstermeye çalışıyoruz.
Burada her fikirden, her düşünceden, Tuzla’nın her yerinden gönüllülerimiz var. Gönül Elleri Çarşısı artık bir kadın hareketi, bir iyilik hareketi oldu. Tuzla’da Gönül Elleri Çarşısı denilince herkesin kafasında bir fikir canlanıyor. Gönül Elleri Çarşısı’nın bir parçası olmak beni de çok mutlu ediyor. Bu yolda gönüllü olarak karınca misali yol almaya çalışıyoruz.”

Gönüller Yapmaya Geldik
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nda daha verimli bir çalışma programı için eğitimi önemsediklerini belirten Dr. Fatma Yazıcı, bu süreci devam ettireceklerini söyledi. Yazıcı, “Daha iyisini yapmak için çalışıyoruz. Kendimiz için yaşamak nefsimize hoş gelen bir şey ama başkası için yaşamak, başkası için bir şey yapmak, başkasına fayda sağlamak için biz kurum olarak eğitim faaliyetlerimizi yeni dönemde devam ettireceğiz. Çok daha güzel ve yeni projelerle Tuzla’ya faydalı olmaya çalışacağız. Biz sadece maddi yardımda bulunmuyoruz. İşin zor kısmı manevi yardımlarda oluşuyor. Yetiminden engellisine, çocuğundan yaşlısına kadar dezavantajlı her kesimin gönlünü almak kaydıyla eksikliklerini gidermeye çalışıyoruz. Gönül burada çok önemli, bunu gönüllü yapabilmek burada çok önemli. Biz burada bir hareketi başlattık, bizler burada kalıcı değiliz ama bu kurum Tuzla’nın sahip çıkmasıyla yürüyecektir.” şeklinde konuştu.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile Eğitim Programı Formatörü, İstanbul Kadın Platformu Derneği Başkanı, İstanbul Uluslar arası Kardeşlik ve Yardımlaşma Derneği Genel Sekreteri Şengül Yiğit de, gönüllülük hakkında sunum yaparak Kadın Kent Gönüllüleri’ni bilgilendirdi. Gezi, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Sorumlusu Tuğba Muslu’nun doğum günü pastasının kesilmesiyle sona erdi.