Haberler

Haberler

Bakan İslam’dan Başkan Yazıcı’ya Övgü Dolu Sözler

z18.10.2014

Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi ile Bilgi Evleri’nin toplu açılışına katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, “Tuzla Belediyesi ile iftihar ediyoruz. Yaptıkları bütün çalışmalarda belediye başkanımızın arkasında durduğumuzu, duracağımızı ifade etmek istiyorum.” dedi.  
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eğitim ve sosyal belediyeciliği bir araya getiren projesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi ile Bilgi Evleri’nin toplu açılışı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Tuzla Belediyesi’nin bu yıl hizmete sunduğu 3 Anne Çocuk Eğitim Merkezi ve 4 Bilgi Evi’nin toplu açılışı, Tuzla Belediyesi Orhanlı Ek Hizmet Binası önünde düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılışa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve eşi Bahadır İslam, Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcıları ve birim müdürleri, bakanlık bürokratları, Anne Çocuk Eğitim Merkezi ile Bilgi Evi kursiyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Ailenin Alternatifi Yok
Ailenin toplumdaki önemine değinen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, bu yapıyı korumak için yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Bu süreçte eğitimin, özellikle anne ve çocuk eğitiminin birlikte yapılması için yeni merkezler oluşturduklarını belirten Başkan Yazıcı, “Toplumların geleceğe taşınabilmesi için kendilerinin o çekirdek yapısı olan aileyi korumak zorundalar. Sosyolojik bir tespit olarak da her zaman söylenir ki; ailenin bir alternatifi yoktur. Aile dağıldığı zaman geleceğe emin olarak bakabilmenin mümkünatı yoktur. Toplumun çekirdek yapısı aileyi korumak ve aileyi geliştirmek, toplumu geliştirmenin yoludur. Biz de yerel yönetimlerde bizlere emanet edilen kent içerisinde ailelerin de emanet edildiği mantık ve düşüncesiyle Tuzla’nın geleceğinin korumak ve adım atmak için gayret safediyoruz” şeklinde konuştu.  

Tuzla’nın Her Mahallesi’ne Anne Çocuk Eğitim Merkezi
Anne Çocuk Eğitim Merkezleri ve Bilgi Evleri’nin yapacağı çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Yazıcı, hizmet ağını genişleteceklerini söyledi. Başkan Yazıcı, “Biz yerel yönetim olarak aile ve çocuklarla beraber eğitimin her seviyesinde, 7 üniversiteyle Eğitim Kenti Tuzla kimliğimizle, Milli Eğitim’in her noktasında var olan çalışmalarımızla anne çocuk eğitimini de bu sürecin içine aldık. Biz Aile ve Çocuk Eğitim Merkezi’ni kurarak 0-6 yaş çocukların eğitimini yaparken, anneyle aynı çatı altında daha mantıklı olabileceğini, anne ve çocuğun birlikte eğitim almasının daha iyi sonuçlar doğuracağı düşüncesiyle yola çıktık.  Anne Çocuk Eğitim Merkezlerini her mahallede olacak şekilde yolumuza devam edeceğiz. Anneler bu merkezlerde hem mesleki eğitim alıp hem hobilerini geliştirirken çocukların eğitimi için de gerekli her türlü şartlar hazırlanmış durumda. Bilgi Evlerinde de çocuklarımıza ev ile okul dışında bir adres verebilmek, hem bilgiyle donanması hem de yanlış bir yola gitmemesi için hobilerle bu adresi süsleyeceğiz” dedi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, yeni eğitim kurumlarının sosyal yapıya sağlayacağı katkı için “Kaymakamlığımızla yaptığımız bir çalışmanın yol haritası da önümüzdeki günlerde netleşecek. Çocuklarımızın ve gençlerimizin madde bağımlılığı ve diğer kötü alışkanlıklara buluşmaması için projemizin hazırlıklarını bitirdik. Gençlerimizi işte bu merkezlerimizde meşgul ederek, geliştirerek, düşündürerek kötü alışkanlıklardan uzak tutacağız.” ifadesini kullandı.

Anne ve Çocuğu Birlikte Eğitim Alıyor
Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır da konuşmasında anne ve çocuğun birlikte aynı ortamda eğitim almasının sağlayacağı yararları nedenleriyle anlattı. Kaymakam Çalışır, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Sağlıklı toplumlar sağlıklı bireylerden oluşuyor. Sağlıklı bireyler de sağlıklı ailelerden yetişiyor. Mevcut örgün eğitim sistemim içinde aileleri destekleyici, mevcut bilgi birikimini üst düzeye çıkarıcı çalışmalar yapıyoruz ama annenin anne olma ve birçok fonksiyonda görevli olma özelliğiyle bir takım zorluklarla karşılaşıyor. Biz anneyi Halk Eğitim Merkezi kursları veya örgün eğitime davet ederken anne çocuk ve ev işiyle meşgul olduğu için katılamıyor. Bu tür çalışmalarla istedik ki; annenin aklının büyük bir bölümünü evde bırakan ciğerparesi de bu tür eğitimlerde yanında olsun, gözü arkada kalmasın, hiç olmazsa o ortamdan da bir miktar uzaklaşmış olsun. Çocuklar yan odada uzman eğitimciler eşliğinde geleceğe hazırlanırken anneleri de birkaç saat kendilerine, kendi zevklerine zaman ayırabilsin. Ergenlik çağındaki çocuklarımızın dış ortamın bir takım riskleriyle karşı karşıya olduğun hepimiz biliyoruz. Çocuk ya evde teknoloji bağımlılığının riskiyle yada sokaktaki kötü alışkanlık riskiyle karşılaşabiliyor. İşte Bilgi Evleri marifetiyle bu riski aza indirmeye, yavrularımızın elinden tutmaya gayret ediyoruz”

Çok Faydalı ve İleriye Dönük Eğitim Kurumları
Açılışı gerçekleştirilen merkezler için “Çok faydalı ve ileriye dönük eğitim kurumları” şeklinde niteleyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, kadının ailede temel oluşturduğunu belirtti. Ailenin kadının gücüyle güçlendiğine dikkat çeken Bakan İslam, “Bugün Tuzla Belediyesi’nde çok şenlikli bir hava var. Çok güzel bir hizmetin açılışında sizlerle beraber olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Aslında sayın belediye başkanımız ve kaymakamımızın da söylediği gibi hem ailenin hem eğitimin alanına giren çok seçkin, çok faydalı, ileriye dönük bir takım kurumlarını açılışını sizinle birlikte yapıyoruz. Biz bütün politikalarımızı aile odaklı planlıyoruz. Aile toplumun temelidir, güçlü yaşaması ve geleceğe sağlıklı intikal etmesi gerekir. Ailenin en önemli unsuru ise kadındır. Aileyi kuran, yaşatan, ayakta tutan güçtür kadın. Ailenin güçlü olması için kadının da güçlü olması gerektiğine inanıyoruz. İyi hayat şartlarına sahip, iyi eğitilmiş, donanımlı, istikbale umutla bakan kadınlara ihtiyacımız var. Kadınların hem ev hem de çalışma hayatında ihtiyaç duyduğu donanımın sağlayacak eğitim merkezlerine son derece ihtiyacımız var. Kadınların eğitiminin yaşı yok.” dedi.

İftihar Ediyoruz, Arkanızdayız
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, konuşmasında Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’dan övgü dolu sözlerle bahsetti. Tuzla Belediyesi’ni sosyal belediyecilik alanındaki çalışmalarından dolayı kutlayan Bakan İslam, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Tuzla’da bugün çok takdire şayan bir işi başlatıyoruz. Biliyorsunuz Türkiye Cumhuriyeti Devleti yaklaşık 12 yıl önce bizim iktidara gelmemizle artık sosyal bir devlet olacağını deklare etti. Sosyal devletin yapması gereken bütün işleri programına koyarak uygulamaya başladı.  Bu alanda devletimizin en büyük destekçisi belediyelerimiz. Sosyal belediyecilik anlayışını başından itibaren en iyi şekilde anlamış ve kavramış olan belediyelerimiz, sosyal belediyecilik ile devletin yaptığı hizmetleri halkın kılcal damarlarına kendi usulleriyle kendi üsluplarıyla yayan müesseseler oldular. Tuzla Belediyemiz de bunlardan biri. Sosyal belediyeciliği ilk günden itibaren gayet iyi uygulayan bir mekanizma oluşturdular. Kendileriyle gerçekten iftihar ediyoruz. Yaptıkları bütün çalışmalarda belediye başkanımızın arkasında durduğumuzu, duracağımızı ifade etmek istiyorum.”
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’a Anne Çocuk Eğitim Merkezi’nde hazırlanan el emeği bir vazo hediye etti. Bakan İslam ve beraberindekiler, açılışın ardından Anne Çocuk Eğitim Merkezi ve Bilgi Evi’nin tüm birimlerini ziyaret ederek kursiyerlerle sohbet etti.

Tuzla Belediyesi’nin Yeni Sosyal Projeleri
Tuzla Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Anne Çocuk Eğitim Merkezi (AÇEM), Aydınlı Semt Konağı’nda 240, Mimarsinan Semt Konağı’nda 250, Tuzla Belediyesi Orhanlı Ek Hizmet Binası’nda 180 kursiyeri ile 2014-2015 dönemine merhaba dedi. Anne Çocuk Eğitim Merkezlerinde anneler bilgisayar, resim, aile eğitimi, el sanatları, spor gibi ilgileri doğrultusundaki kurs veya seminerlere katılım sağlıyor.  3-6 yaş aralığındaki çocuklar da kendi yaş gruplarına göre özel olarak hazırlanmış sınıf ve oyun odalarında, uzman eğitmenler eşliğinde bilgi ve eğlenceyle dolu dolu bir gün yaşıyorlar.
Yayla Mahallesi Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi, Tuzla Belediyesi Orhanlı Ek Hizmet Binası, Aydınlı Mahallesi Semt Konağı ve Mimarsinan Mahallesi Semt Konağı’nda kurulan Bilgi Evlerinde ise 8-14 yaş grubundaki çocuklar, dil ve sanat kursları, kulüpler ile sayısal, sözel ve İngilizce etüt sınıflarında derslerine yardımcı olacak eğitimler alıyor, kulüp faaliyetlerine katılıyor, geziler, etkinlikler, yarışmalar ve turnuvalarda eğlenerek öğreniyor.