Haberler

Haberler

TOGEMDER ve Demirören’den Tuzla’ya Anaokulu

z19.11.2014

Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde kurulan Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEMDER) bağışçılarından Erdoğan Demirören tarafından Tuzla Peyami Safa İlkokulu’nda yaptırılan Şükran Demirören Okul Öncesi Eğitim Birimi hizmete açıldı.  
TOGEMDER’in ‘Ana Sınıfsız Okul Kalmasın’ projesi kapsamında İşadamı Erdoğan Demirören tarafından yaptırılan Tuzla Şükran Demirören Okul Öncesi Eğitim Birimi ve Pendik Nurhan Aksoy Demirören Okul Öncesi Eğitim Birimleri’nin toplu açılış törenine İstanbul Valisi Vasip Şahin, Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, okulu yaptıran İşadamı Erdoğan Demirören ve ailesi, okul müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hayallerimiz Gerçek Oluyor
TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran, törende yaptığı açılış konuşmasında “Hayırseverlerden aldığımız güç ve destekle azimle çalışmaya devam ediyoruz. 2005 yılında kurduğumuz TOGEMDER’de hayallerimiz birer birer gerçek oluyor. Yurt genelinde 707 okul öncesi eğitim birimi kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla’ya Çağ Atlattı
Hayırsever Şükran Demirören de konuşmasında, “Tuzla’yı çok seviyorum. Burada çok güzel komşularımız var. Tuzla’ya çağ atlatan Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı beyefendiyi candan kutluyorum. Tüm misafirlerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadesini kullandı.
Rahmetli Nurhan Aksoy Demirören’ın kızı Yasemin Çavdaroğlu da konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Sayın Erdoğan Demirören’in ailesine, topluma ve eğitime verdiği değer biz genç kuşak için örnek teşkil etmektedir. Rahmetli annemizin adının bir eğitim kurumuna verilerek yaşatılmasının gururunu yaşıyoruz”
Okulları yaptıran Erdoğan Demirören, “Bu yavrularımız bizim geleceğimiz. Onlar için daha çok hizmet yapmamız gerekiyor. Bu mutlu günümüzde bizimle beraber olduğunuz için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Yazıcı, Demirören Ailesi’ne Teşekkür Etti
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da konuşmasında eğitimde devlet millet kaynaşmasının önemini vurguladı.  Hayırseverlerin Milli Eğitim politikasına yaptığı katkıya teşekkür eden Başkan Yazıcı, “Öncelikle tabii ki Milli Eğitim politikasını tamamen kamu politikası ilan etmiş bir devlet dünyada yok. Mutlaka özel sektör ve sivil inisiyatifle üstlenilmesi gereken, adı üstünde milli bir projenin, dünyada iddianız varsa, gelecek iddianız varsa, cihanşümul olmak istiyorsanız, dünyada söz sahibi olmak istiyorsanız milli eğitim politikanızı gerçekleştirmeniz lazım. Bu konuda özel sektörle birlikte hareket etmek, mutlaka ve mutlaka hayırseverlere ihtiyaç var. Bugüne kadar 92 okul yapmış olan ve Tuzla’mıza da bu okulu kazandıran Demirören ailesine yürekten teşekkürü bir borç biliyorum.
Dünyada, medeniyette iddianız varsa 0-6 yaş grubunun anneyle birlikte almış olduğu eğitime destek vermeniz gerekiyor. Karakterin oturduğu 0-6 yaş grubunda öncelikle anne ve okul öncesi eğitim olması lazım. Buna çok iyi anlam kazandırmış olan Demirören ailesine, TOGEMDER’e ve buna öncülük yapan Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendiye ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Eğitim, En Önemli Gelişim Hamlesidir
Ülkemizin kalkınması için her alanda çalışmaya ama en çok eğitim alanında gelişmeye ihtiyaç duyulduğunu belirten Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, “Hayırsever, hamiyetperver, bu işe gönlünü koyan insanlarımıza ihtiyacımız var.” dedi. Kaymakam Çalışır, “Cumhuriyetimizin 100. yılına koşar adımlarla ilerliyoruz. Tabi bu süreç hepimize görevler yüklüyor. Adına eğitim, sosyal, kültürel, adına ne söylerseniz söyleyin her alanda gayretli çalışmalar yapmamız gerekiyor. Eğitim belki de bu alanların en önemlilerinden birisi. Bugün olduğu gibi örneğini yaşıyoruz. Hayırsever, hamiyetperver, bu işe gönlünü koyan insanlarımıza ihtiyacımız var. Bugün bunun çok güzel bir örneğini yaşıyoruz. Ben hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. inşallan bu ilim irfan yuvalarında hela lokmayla beslenmiş ilim, irfan ve faydalı bilgilerle bezenmiş evlatlarımız önce kendilerine, ailelerine, ülkelerine ve insanlığa hizmet edecekler, hayırseverlerimizin de amel defterlerine hayırlar işlenmeye devam edecek” dedi.

Bilgiye Hakim Ülkeler, Diğer Ülkelerle Farkı Açıyor
Okul öncesi eğitimin ihmal edilen bir alan olduğuna değinen İstanbul Valisi Vasip Şahin, bu eksikliğin giderilmesine yönelik çok ciddi çalışmalarda bulunulduğunu söyledi. Eğitimin, eğitimle oluşan bilginin önemini vurgulayan İstanbul Valisi Vasip Şahin, “Bu işe öncülük eden TOGEMDER’e teşekkür ederim. Her dönemde bilgi önemli olmuştur. Her dönemde bilgi başka şeylerden daha kıymetli olmuştur ama bilginin bu asırda kıymetli olduğu ve para ettiği kadar bir dönemi dünya yaşamadı. Bugün ülkeler birbirlerine karşı üstünlüğü ordularıyla, fabrikalarıyla yada tabii kaynaklarıyla değil bilgiyle yapmaya çalışıyor. Artık bilgiye sahip olan bilgi teknolojilerini diğerlerinden daha iyi kullanan milletler, ülkeler diğerleriyle aralarındaki farkı açıyor, hakimiyetini, tesirini daha da fazla arttırmış oluyor. Türkiye, biraz önce Belediye Başkanımın da dediği gibi eğer bir medeniyet iddiası olacaksa bilgiyi geliştirmemiz gerekiyor” dedi.

İstanbul’da Belediyeler Eğitime Bakanlık Kadar Destek Veriyor
İstanbul Valisi Vasip Şahin, eğitime katkı yapan kişi ve kurumlara da teşekkür etti. Vali Şahin, “Sivil toplum kuruluşları ve hayırseverler, eğitime desteği bir görev değil gönüllerinden gelen bir duyguyla yapıyorlar. İstanbul’da belediyelerimiz neredeyse Milli Eğitim Bakanlığı kadar eğitime destek veriyorlar, kaynak ayırıyorlar” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Tuzla Şükran Demirören Okul Öncesi Eğitim Birimi ve Pendik Nurhan Aksoy Demirören Okul Öncesi Eğitim Birimleri’nin toplu açılışı gerçekleştirildi ve ana sınıfları gezildi.