Haberler

Haberler

AB Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya, Tuzla'da Kitabını İmzaladı

z20.11.2014

Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya, ‘Yalnız Yürümeyeceksin’ isimli kitabını Tuzla Belediyesi’nin mübadelenin 90. yılı nedeniyle Yunanistan’a düzenlediği seyahatte yazma kararı aldığını söyledi.
Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya, ‘Yalnız Yürümeyeceksin’ isimli hatıra kitabının imza gününde Tuzlalı okuyucuları ile buluştu. AB Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya’nın 40 yıllık sigortacılık hayatından önemli kesitler içeren ve Türkiye’de sigortacılık sektörünün gelişimi hakkında önemli hatıraların yer aldığı kitabının imza gününe Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcıları Kevser Şamlı, Mehmet Çelikel ve Dr. Turgut Özcan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kitap Yazma Fikri, Ata Topraklarına Tarihi Yolculukta Oluştu
AB Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya, imza gününde vatandaşların sorularını da yanıtladı. Tuzla Belediyesi’nin mübadelenin 90. yılında Yunanistan’a düzenlediği geziye katıldığını hatırlatan Büyükkaya, “Bu hatıralarımı yazma düşüncem, Tuzla Belediyesi’nin Yunanistan’a düzenlediği seyahatle doğdu. O seyahattaki güzellik bizi buraya getirdi. Kitabıma ailemin Rumeli’den göçüyle başladım. Benim ailem 460 sene o topraklarda yaşamış, bütün birikimini bir gecede bırakmış ve gelmiş. Nereye gideceğini bilmediğin bir yere geliyorsun. Bütün servetini, varlığını, dostluğunu, kuşunu, çiçeğini, toprağını her şeyini terk ediyorsun. Sonra yeniden yurt ediniyorsun, tutunuyorsun ve bir şeyler olmak istiyorsun. O duygular, bizi o hatıraları yazmaya zorladı.” dedi.