Haberler

Haberler

Rumeli İnsanının Kalbinde Sevgi Yolu Açtınız

z20.11.2014

Tuzla Belediyesi’nin mübadele yolculuğuna katılan AB Bakan Yardımcısı Dr. Alaatin Büyükkaya, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya “Bizim kalbimizde, Rumeli insanının kalbinde bundan daha güzel bir sevgi yolu açılamaz.” mesajını iletti.
Rumeli ve Balkan enstrümantal müziğini farklı bir düzenleme anlayışı içerisinde icra eden Blues Of Rumeli, Tuzla İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde konser düzenledi. Batı ve Türk müziği sazlarını kullanarak Rumeli müziğinde farklı bir sentez oluşturan grubun konserini AB Bakan Yardımcısı Dr. Alaatin Büyükkaya, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı ile çok sayıda vatandaş ilgiyle takip etti. Konuklar, Rumeli ve Balkan müzikleri eşliğinde eğlenceli saatler yaşadı.

Bakan Yardımcısı Büyükkaya’dan Başkan Yazıcı’ya Teşekkür
Konserde hemşehrilerine selamlama konuşması yapan AB Bakan Yardımcısı Dr. Alaatin Büyükkaya, mübadele yolculuğu için Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti. Büyükkaya, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Rumeli insanı, Osmanlı döneminde Evlad-ı Fatiha’dır. Şimdi ise bu toprakların has evladı ve onun güzel bir rengi. Belediye Başkanımız Tuzla’ya çok hizmet etti, hizmetine devam ediyor. Allah razı olsun. Ben bir Rumeli evladı olarak söylüyorum. 90 yıldır göremediğimiz, babalarımız, atalarımızın göremediği o topraklara (Yunanistan) siz bizi Cruise gemi ile götürdünüz. Sanıyorum ki bizim kalbimizde, Rumeli insanının kalbinde bundan daha güzel bir sevgi yolu açılamaz. Onun için size sonsuz teşekkür ediyorum. Göç eden insanların hali zordur. Göç kolay bir iş değildir. Hele muhacir olmak hiç kolay değildir. Rumeli insanı bu manada vatanseverdir, çünkü vatan kaybetmenin ne demek olduğunu bilir. Bu topraklara onun için bizler daha çok sarılıyoruz. Çünkü bizim başka gidecek yerimiz yok.”