Haberler

Haberler

İlim Yayma Cemiyeti’nin Işığı Tuzla’da

z12.12.2014

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın kurucu başkanlığında kurulan İlim Yayma Cemiyeti Tuzla Şubesi ile Kız ve Erkek Öğrenci Yurtları, başta üniversite öğrencileri olmak üzere toplum hizmetine dualarla açıldı.
İlim Yayma Cemiyeti Tuzla Şubesi ile 70’şer öğrenci kapasiteli Kız ve Erkek Öğrenci Yurtları’nın toplu açılış töreni, erkek öğrenci yurdunun bulunduğu Evliya Çelebi Mahallesi’nde hizmete açıldı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılışa Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, AK Parti Maltepe İlçe Başkanı Ümit Çoban, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, Tuzla Müftüsü Aşır Durgun, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcıları, Tuzla Belediyesi Meclis Üyeleri ile çoğunluğunu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu vatandaşlar katıldı.

Farklı Bir Heyecan Yaşıyorum
Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından ilk konuşmayı Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı genrçekleştirdi. İlim Yayma Cemiyeti Tuzla Şubesi başkanı olarak konuşmanın heyecanını yaşadığını belirten Yazıcı, “Böyle bir görevle kürsüde konuşmanın farklı bir heyecanını yaşıyorum. Bir milletin var olmasında, medeniyet iddiasının olması gerekir. “Eğitim şart” diyen, buna inanan, gönül veren ama devlet ve millet olarak ne yapacağı konusunda kaygı duyan insanların bir araya geldiği, sadece kamu otoritesi ile değil gönüllüler ve sivil toplum örgütleri ile birlikte çözülmesi gerektiğine inanan bir kardeşiniz olarak İlim Yayma Cemiyeti’ni kuranları ben yürekten tebrik ediyorum. İlim Yayma Cemiyeti’ni kuranlardan bu millet adına Allah razı olsun. Eğitim Kenti Tuzla dediğimizde, eğitim için her imkanı seferber ederken aynı zamanda bir medeniyet iddiasıyla da eğitimin ele alınması gerektiğini, bu iddiayla bir eğitim kenti olurken bu işe yıllar öncesinde başlamış, belli bir noktaya getirmiş, geliştirmiş bir kurumdan mahrumiyetimizi hissettik. Tuzla şubesini kurmak için İlim Yayma Cemiyeti’ne geçen yıl başvurduk. Eğitimi sadece fiziki mekanlarla değil öğrencilerin her haliyle ilgilenen cemiyetin Tuzla’da oluşması konusunda karar verdik. Böylesine güzel bir cemiyetin Tuzla’daki oluşumunun başkanı olmaktan onur ve gurur duyarak hizmete başladık.” dedi.

Başkan Yazıcı’dan 250 Kişilik Yurt ve Gençlik Merkezi Müjdesi
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, konuşmasında yeni bir yurt daha yapılacağını müjdeledi. Hizmet başlangıcında üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacını karşılamayı öncelik belirlediklerini açıklayan Başkan Yazıcı, “Bu iki yurda ek olarak 250 kişilik bir yurt ve Gençlik Kompleksi inşa edeceğiz. Bir medeniyet iddiası için yetiştirdiğiniz öğrencilerin milli ve manevi değerleriyle beraber sapasağlam, her türlü saldırıya hazır bir şekilde olması gerektiğine inanıyoruz. Öğrencilerimizin daha iyi bir eğitim, daha güzel mekanlarda daha güzel imkanlara kavuşması için imkanlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz” dedi.

Tuzla Gençliği, Emin Bir Şekilde Geleceğe Yürüyecek
İlim Yayma Cemiyeti’nin kuruluşundan bugüne kadar 1 milyon İmam Hatipli yetiştirdiğini belirten İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün, “İlim Yayma Cemiyeti, 1951 yılında 68 yiğit insanın her türlü fedakarlığın örneklerini ortaya koyarak bir araya gelmesiyle, cenazelerin dahi ortada kaldığı, dini hizmetlerin, ihtiyaçların giderilmesinin hemen hemen imkansızlaştığı dönemlerde başlattığı bir mukaddes yolculuğun adıdır.” dedi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür eden Tülün, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Yaklaşık 1 yıl kadar önce Sevgili Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’nın telefonu ile başlayan bu güzel heyecan süreci bugün taçlanarak karşınıza 2 güzel eserle çıkıyor. Ben Sevgili Belediye Başkanımıza, İlim Yayma Cemiyetimizin Tuzla’daki kurucu şube başkanımıza özellikle teşekkür ediyorum. Tuzla’ya kazandırdığı 2 yurdumuz bu işin başlangıcı olacak. Biraz önce verdikleri müjdeyle de ortaya çıkaracakları gençlik merkezi ile, gençlerimizin sağda solda zaman kaybederek yanlış arkadaşlarla yanlış alışkanlıklara düşmelerine mani olarak onların yetişmelerine rehber olacak bir şekilde o gençlik merkezleri devreye girdiğinde inanıyorum ki Tuzla’daki üniversite gençliği, üniversiteye hazırlanan ortaöğretim gençliği çok daha emin bir şekilde geleceğe yürüyecek.”

Tuzla’dan da Recep Tayyip Erdoğan Çıkacak
İlim Yayma Cemiyeti’nin hizmetlerini duygu yüklü ifadelerle anlatan Tülün, “Bugün Türkiye’yi yöneten bir kadro İlim yayma Cemiyeti’nin meyveleridir, sonuçlarıdır. Bugün İmam Hatip Lisesi mezunu bir cumhurbaşkanı (Recep Tayyip Erdoğan) Türkiye’yi yönetmektedir. O da bir İlim Yayma Cemiyeti mensubudur. İnşallah bugün açılışını yaptığımız Tuzla şubemizin faaliyetleri ile birlikte Tuzla’da da ileride, istikbalde nice cevherler çıkacaktır. İnşallah Tuzla’dan da bir Recep Tayyip Erdoğan oraya gidecek, Ankara’dan, Türkiye’den dünyaya seslenecek. Biz bu hedeflerle gençliğimize sahip çıkıyoruz.” şeklinde konuştu.

Çok Değerli Bir Ekiple Birlikte Hareket Ediyoruz
Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır ise konuşmasında 3 çocuğunun üniversiteli olduğunu hatırlatarak, gençliğin yaşadığı sıkıntıları bir baba olarak yakından bildiğini vurguladı. Kaymakam Çalışır, “Gençlerimizin ne tür sıkıntılar yaşadıklarını, ne tür tehlikelerle karşı karşıya olduklarını, o karmaşık duyguları çok iyi yaşayan bir kardeşinizim. Buralar çocuklara barınma imkanı sağlayan 1 yatak, 2 sandalyeden ibaret kurumlar değildir. Halk nezdinde yapılan hizmetlerin, kurumların adını ne koyarsanız koyun gönül dilinde akredite olması çok kolay hadiseler değildir. Üniversite öğrencilerimizin yeni yurtlara ihtiyacı olacak ama hiç endişe duymuyoruz. Sizler gibi çok değerli bir ekiple birlikte hareket ediyoruz. İlim Yayma Cemiyeti’nin ilk organizasyonundayız ama 2 hizmeti birden açıyoruz. Gönülden tebrik ediyorum. Allah hepinizden razı olsun, hizmetlerinizin ve fikirlerinizin bereketini arttırsın.” ifadesini kullandı.
Konuşmaların ardından İlim Yayma Cemiyeti Tuzla Şubesi Konuk Evi’nin açılış kurdelası dualar eşliğinde kesildi. Protokol, idari birimler, yatakhaneler, etüt sınıfları, mescid ve kafeterya gibi bölümleri bulunan 5 katlı binayı gezdi.