Haberler

Haberler

Sarıkamış Şehitleri Tuzla’da Anıldı

z16.01.2015

Tuzla Belediyesi, Sarıkamış şehitlerini şehadet mertebesine ulaşmalarının 100. yılında özel etkinlikle andı. Beyaz Hüzün isimli gecede fotoğraflar, tiyatro sahnesi, türküler ve ikramlarda hep Sarıkamış’ta yaşanılanlar yer aldı. 

Tuzla Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini Anma Gecesi, İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Geceye katılanları, fuayede kurulan Osmanlı-Rus Harbi’nin orijinal fotoğraflarından oluşan sergi karşıladı. Şark cephesinde yaşanılanların yansıdığı tarihi belgeler, vatandaşlar tarafından yakından incelendi. Sahne programında da Sarıkamış Harekatı, sinevizyon ile gösterime sunuldu. 

 

Beyaz Hüzün Tuzla’da Hissedildi

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan anma gecesi, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. 2 hafta önce Sarıkamış’taki Anma Etkinlikleri’ne katılan Tuzla Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri, o tarihi günlerin hislerini izleyicilerle paylaştı.

Sarıkamış Harekatı’nın kum sanatı ile gösteriminin ardından, Beyaz Hüzün isimli tiyatro oyununda gönüllerde iz bırakan sahneler yer aldı. Recep Ergül, Gökhan Güney, Selim Bölükbaşı ve Dr. Mehtap Demir’in seslendirdiği türkülerde de yine Sarıkamış’ın hüznü yer aldı. Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, Tuzla Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güven Ada, Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve sanatçılar, gecenin finalinde birlikte türkü söyledi. 

Sarıkamış Şehitleri’ni Anma Gecesi’nde, o dönem askerin azığını oluşturan ekmek, kavurga ve üzüm hoşafı ikram edildi. Tuzla Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Sarıkamış Harekatında şehit düşen Iğdırlı Ali Çavuş’un annesine yazdığı mektubu katılımcılara hediye etti.