Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi Mutlu Aile Okulu Başlıyor

z23.01.2015

Tuzla Belediyesi ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğiyle Mutlu Aile Okulu başlıyor.
Mutlu Aile Okulu’nda aile içi huzur ve refahın gelişmesi için, sağlam, güçlü, sosyal ve uyumlu bir aile birlikteliğinin oluşmasına yardımcı olmak, haklarını ve sorumluluklarını bilen, değerlere saygılı, beden, zihin, ahlak ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı gelişen, yaşadığı çevreye duyarlı, yapıcı ve verimli bireylerin yetişmesine katkıda bulunulması amaçlanıyor. "Mutlu Aile İyi Gelecek" temasını işleyen projede evlilikte aşk ve sevgi, çatışma ve aldatma, gelin-kayınvalide problemleri, iletişim teknikleri, çocuklarda davranış problemleri gibi hem aile içi hem de ailenin yakın sosyal çevresini ilgilendiren geleneksel ve güncel konular haftalık programlarda değerlendirilecek.

Kayıtlar Başladı
18 yaşını dolduran herkes, Mutlu Aile Okulu’na kayıt olmak için eğitimlerin de verileceği Mimar Sinan Semt Konağı, İdris Güllüce Kültür Merkezi, Aydınlı Semt Konağı, Merkez Hanımlar Kulübü, Tuzla Belediyesi Orhanlı Ek Hizmet Binası’nda kayıt yaptırabilecek. Kayıt formunda 3 farklı eğitim saati tercihe sunularak, katılımcılar için en uygun zaman dilimi belirlenecek.
Mutlu Aile Okulu, Şubat 2015’te başlayacak, haftalık 1,5 saat ders verilecek ve toplam 2 ay sürecek. Proje ile ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenler Tuzla Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne başvurabilir.

Mutlu Aile Okulu Programı

1. Hafta:
Evlilik Kavramı, Evlilikte Aşk ve Sevgi

2. Hafta:
Kadın ve Erkek Psikolojisi
Evlilikte İletişim Teknikleri

3. Hafta:
Evlilikte Çatışma ve Aldatma

4. Hafta:
Evlilikte Gelin Kayınvalide Problemleri

5. Hafta:
Etkinlik

6. Hafta:
Yaygın Anne Baba Tutumları

7. Hafta:
Çocuklarda Davranış Problemleri ve Madde Bağımlılığı

8. Hafta:
Boğaz Turu