Haberler

Haberler

Doğru Bilgi, Düşünce ve Bakış Açısını Aktarmalıyız

z27.01.2015

Bilgiye ulaşmanın da bilginin ulaşmasının da çok kolay olduğunu belirten Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Bu kadar ani ve hızlı bilginin geldiği bir dönemde gençlere doğru bilgiyi, düşünceyi ve bakış açısını aktarmamız lazım.” dedi.
Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, şube müdürleri ve okul müdürlerinin katılımıyla Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde ilk döneme yönelik değerlendirme, ikinci döneme yönelik fikir alışverişini kapsayan değerlendirme toplantısı düzenledi. Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürleri ile okul müdürleri katıldı.

Biz Çok Şanslıyız
Toplantıda selamlama konuşması yapan Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, eğitim alanında çok şanslı olduklarını söyledi. Bu şansı sağlayan kişilere teşekkür eden Alireisoğlu, “Biz çok şanslıyız. Neden? Eğitim ve kamu yönetimi anlamında, insanımıza hizmet üretme ve götürme anlamında çok güçlü ve her cümlesi bizim için ışık olacak bir liderimiz, kaymakamımız var. Şanslıyız, çünkü İstanbul’da yükselen yıldız olan Tuzla’yı imar eden, insanının derdini sıkıntısını dinleyerek dertlenen, eğitim için bize her zaman açık eli olan, “Daha ne yapabiliriz?” diyen eğitim gönüllüsü ve bize karşı gayet verimli ve cömert bir belediye başkanımız var. Eğitim yönetiminde yeni yapılanma sürecinde sizin gibi kazanılmış çok kıymetli eğitim yöneticisi arkadaşlarımız var. Bu anlamda mutluyum. Geleceğimizi aydınlık ve verimli, yüksek oranda iyi örnekler üreteceğimiz anlamında çok şanslı olduğumuzu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Bir Toplumu Şekillendiren Faktör Eğitimdir
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, eğitimin toplumu şekillendiren faktör olduğunu hatırlatarak bu faktörün önemine dikkat çekti. Başkan Yazıcı, “Toplumun 15-20 yıl sonrasının şekillenmesi adına atacağımız adımlar ve vereceğimiz kararların şekillenmesi adına bir değerlendirmedeyiz. Bize emanet edilen Tuzla’nın 20 yıl sonra yapılması gerekeni için şimdiden adım atmak, 20 yıl sonra keşke dedirttirmemek için maddi ve manevi olarak ne yapılması gerekiyorsa yapmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Bir toplumu şekillendiren faktör eğitimdir ve eğitimsiz hiçbir şeyin olmayacağını da çok iyi biliyoruz. Sosyo-ekonomik seviyenizi ne kadar yükseltirseniz yükseltin eğer ki kültürel seviyenizi yükseltemiyorsanız, geleceğin teminatı gençlere iyi bir eğitim verilemiyorsa geleceğe dair kaygı duymamız için başka bir sebep yok. Gençlerin şimdiden şekillenmeye başlaması da sizin göstereceğiniz doğrultuda olacaktır” diye konuştu.

Doğru Bilgi, Düşünce ve Bakış Açısını Aktarmalıyız
“Artık fasikül fasikül ansiklopedi toplanan dönemler bitti” diyerek bilgi teknolojilerinin ulaştığı seviyeye dikkat çeken Başkan Yazıcı, “Artık her bilgiye çok rahat ulaşılabiliyor ve her türlü bilginin de ulaştırılabildiği bir noktadayız. Bu kadar ani ve hızlı bilginin geldiği bir dönemde gençlere doğru bilgiyi, düşünceyi ve bakış açısını aktarmamız lazım. Çok bilgiyi yüklemenin ötesinde nasıl düşünmesi gerektiğini, dünyayı yeniden okumanın yöntemini anlatmamız lazım ” dedi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, eğitim alanındaki desteklerine devam edeceklerini de vurgulayarak “Biz eğitim alanında imkanlarımızı esirgemiyoruz. Üstümüze düşen ne görev varsa yapıyoruz, yenilerini de yapmaya biz hazırız. Bütün imkanlarımızla yanınızdayız” ifadesini kullandı.
Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır da konuşmasında “Milletimize ve milletimizin gözbebeklerine hizmet vermeye çalışan insanlar grubuyuz.” diyerek yönetim alanındaki fikirlerini paylaştı.
Toplantı karşılıklı fikir alışverişi ile devam etti.