Haberler

Haberler

Tuzla Kent Konseyi'nde Yeni Dönem

z29.01.2015

Tuzla Kent Konseyi’nin genel kurulunda konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Tuzla’da herkesin derdini, tasasını, istek ve taleplerini, arzu ettiklerini yaşayabilmesi ve yaşatabilmesi, bununla ortaya konan uygulamalarla toplumun her kesiminin kendinden bir şey hissedebildiği bir işbirliğini sürdürüyoruz.” dedi.
Tuzla Belediyesi Kent Konseyi’nin olağan genel kurul toplantısı, Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Berker, Tuzla Kent Konseyi Başkanı Ergül Özdemir, siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile Kent Konseyi üyeleri katıldı.

Demokrasinin En Güzel Örneklerini Yaşıyoruz
Tuzla Kent Konseyi Başkanı Ergül Özdemir, konseyin çalışmalarını toplumsal yönüyle ele aldı. Ergül, konuşmasında “İyi ve yetenekli bir ekiple, bu gönüllülük esaslı tüm halk katmanlarını temsil eden yapı, müştereğini bulan düşünce, plan ve proje üreten hem halkın hem de belediyenin yararına kazanımlara proje üretmektedir. Bu yapıda demokrasinin en güzel örnekleri verilmektedir.” ifadesini kullandı. 

Toplumun Her Kesimi, Kendinden Bir Şey Hissedebiliyor
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Kent Konseyi’nin yapılanması ve fonksiyonunu sürdürmesinde katılım, şehrin geleceğine yönelik kaygı duygusu ve iletişimin dayanak oluşturduğunu söyledi. 2009 yılında Kent Konseyi’nin yapılanmasında 2 konunun üzerinde durduklarını belirten Başkan Yazıcı, Eğitim Kenti Tuzla ve Denizle Tanınan Tuzla fikirlerinin önemli ölçüde pekiştiğini ve bu sürecin devam ettiğini belirtti.
Bu süreci kapsayan yatırımların Tuzla’nın değerini yükselten altyapıyı oluşturduğuna değinen Başkan Yazıcı, “Siz ne kadar cazibeli bir kent, siz ne kadar imkanlarıyla daha modern ve müreffeh bir yaşam için gerekli standartları oluşturursanız hem insanların gelmesi için hem de yaşayan insanların da daha iyi ve güzel bir ortamda yaşayabilmesi için güzel bir kent oluşturursunuz. Bununla satrançtaki gibi bir çok hamleyi gerçekleştirebilirsiniz.
Sivil toplum kuruluşlarıyla iç içe bir yerel yönetim oluşturma gayretimiz, herkesin derdini, tasasını, istek ve taleplerini, arzu ettiklerini yaşayabilmesi ve yaşatabilmesi, kent içinde bu organizasyon yapıları oluşurken yerel yönetime iletilen tavsiye kararları ve bununla ortaya konan uygulamalarla toplumun her kesiminin kendinden bir şey hissedebildiği bir işbirliğini sürdürüyoruz.” dedi. 

Başkan Yazıcı, Benim İçin İlham Kaynağı
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı için “Benim için ilham kaynağı” ifadesini kullanan Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Berker, Tuzla’nın yüksek kaliteli yaşam özelliğine sahip bir ilçe olduğunu söyledi. Sosyal projelere her zaman açık olduklarını belirten Berker, “Kentler sonsuza kadar yaşar fakat yaşamın değişik türleri vardır. Yüksek kaliteli yaşam ve alçak kaliteli yaşam olur. Yüksek kaliteli yaşam; o kentte yaşayan insanlara en yüksek derecede hizmet eden bir kent anlamına geliyor. Bunun için de Tuzla en ideal durumda. Kentler sonsuza kadar yaşar ama insan, kente göre daha kısa yaşamından geriye yaptığımız hizmeti bırakıyoruz. Sayın Başkanı rektörlüğümün başından beri tanıyorum. Bütün kalbimle söyleyebilirim ki başkanımı ve ekibini enerjisi, kentine adanmışlığı, katılımcılığı ve etkinliği benim için bir ilham kaynağı. Onun için özellikle de bu fırsatta kendisine çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. 

Kent Konseyi’ne 5 Yeni Çalışma Grubu Eklendi
Tuzla Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısı’nda Eğitim, Üniversite, Yaşlılar, Hayvanları Koruma ve Yaşatma, Mahalle Konseyleri çalışma gruplarının kurulmasına karar verildi. Toplantıda, Kadın ve Gençlik Meclisleri ile Okul Aile Birliği, Sanat, Sanayi ve Ticaret çalışma grupları faaliyetleri hakkında sunum yaptı.