Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi’nden Hamsi Şöleni

z16.02.2015

Tuzla Belediyesi ve Giresun Dereli Tepeküknarlı Derneği işbirliği ile Hamsi Şöleni düzenlendi. 2 ton hamsinin dağıtıldığı şölende Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Giresunlularla birlikte horon tepti.
Tuzla Hamsi Şöleni’ne AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı ile başta Tuzla olmak üzere İstanbul’un değişik ilçelerinde yaşayan Giresunlular katıldı. Tuzla’da gerçekleştirilen Hamsi Şöleni renkli görüntüler oluşturdu. Tuzla Belediyesi ve Giresun Dereli Tepeküknarlı Derneği işbirliği ile Orhanlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen hamsi festivalinde 2 ton hamsi dağıtıldı. Hamsileri tatmak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Hamsilerini yiyen vatandaşlar Orhanlı Kültür Merkezi içinde düzenlenen Elifçe konserinde horon tepti.

Geleneklerimizi Yaşatmaya Devam Edeceğiz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, şölende yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı verdi. Başkan Yazıcı, “Sizinle beraber Tuzla’da olmaktan mutluluk duyuyoruz. Birlik ve beraberliğimize katkınız çok fazla. Sizinle beraber hem Tuzla’da hem Giresun’da çok zaman geçirdik. Tuzla’da sizinle birlikteliğimizi Tuzla’da yaşayan bütün insanlarla birlik ve beraberlik içinde Tuzla’ya sahip çıkarak sürdürüyoruz. Giresunlular’ın kendi dayanışmasıyla Tuzla’ya gelenek, görenek, ananeleri ve özellikle neşelerini katarak bize her zaman çok büyük bir katma değer oluşturmuştur. Sizin önerinizle ortaya çıkan, 8 yıldır devam eden, İstanbul’da örnekleri türeyen Hamsi Şöleni’nde sizinle birlikte geleneklerimizi yaşatmaya devam edeceğiz.” dedi.
Derneklerin gelenekleri yaşatmadaki önemine dikkat çeken Başkan Yazıcı, bu görevi sürdürecek gençliğin de hem kültürü öğrenmesi hem de kötülüklerden korunması için çalıştıklarını söyledi.

Dr. Şadi Yazıcı, Tuzlalılar İçin Şanstır
AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz da farklı sebeplerle yurt edinilen İstanbul’da birlik ve beraberliğin korunması çağrısında bulundu. Organizasyonu beğenen Boyraz, “Tuzla’da yaşayanlar için Tuzla Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’yı bir şans olarak görüyorum. Değerli belediye başkanımıza bu güzel organizasyon için yürekten teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.