Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’ndan Engellilik ve Kabul Süreci Semineri

z20.02.2015

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Özel Çocuklar Komisyonu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü (İSEM) işbirliğiyle ‘Engellilik ve Kabul Süreci’ konulu seminer düzenlendi. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Özel Çocuklar Komisyonu’na kayıtlı özel çocukların velilerine yönelik seminere konuşmacı olarak İSEM Tuzla Şubesi’nde görevli Uzman Psikolog ve Aile Danışmanı Ali Bayram Ün katıldı. Veliler, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nda çocuklarının eğitim aldığı sınıfta semineri takip etti.
Ailelerin engelli bireye sahip olduğunda yaşadığı sıkıntılar, toplum baskı ve kabullenememe durumunda bahseden Ün, “Hepimiz bir engelli adayıyız” vurgusunda bulundu. Ün, “Engelli bireylerin sosyal hayata uyumlarını sağlayarak, yaşanılan sıkıntılardan uzaklaştırarak onlara sağlam ve güzel bir gelecek hazırlamamız gerekiyor. Özel çocuklarımızın algılama hissi diğer bireylere göre daha yüksek seviyededir. Onlarla iletişimimizi güçlendirmeliyiz” dedi.
Ali Bayram Ün, engelli bireylerin toplum baskısı yaşadığını belirterek bu süreçte ailelere çok önemli görevler düştüğünü vurguladı.