Haberler

Haberler

Şehit Aileleri, Şehitlerimizin Bize Emanetidir

z20.03.2015

Şehit aileleri onuruna düzenlenen yemekte konuşan Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, “Değerli şehit ailelerimiz, aziz şehitlerimizin bizlere kutsal emanetidir. Tuzla Kaymakamlığımız, kaymakamlığa bağlı resmi dairelerimiz, hatta kapısından ışık yandığını, penceresinden ışık sızdığını gördüğünüz her ev sizin evinizdir, yuvanızdır.” dedi.
Tuzla Kaymakamlığı, Şehitleri Anma Günü’nde şehit aileleri, gaziler ve yakınları onuruna yemekli toplantı düzenledi. Yemeğe Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır ve eşi Güler Çalışır, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Piyade Okulu Komutanı Tümgeneral İshak Ceylan, Tuzla Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Mesut Özel, siyasi partilerin temsilcileri, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcıları, Tuzla Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar, askeri yetkililer, şehit aileleri, gaziler ve aileleri katıldı.  Yemekte protokol mensupları ve misafirler aynı masaları paylaşarak bol bol sohbet etme imkanı buldu. Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, protokol üyeleri ile birlikte masaları tek tek ziyaret ederek şahit ve gazi ailelerinin hatırını sordu.

Ölüm Vaki Olacaksa Böyle Vaki Olsun
Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, yemekte yaptığı konuşmada şehadet mertebesinin milli ve manevi dünyamızdaki yerini vurguladı. Çalışır, “Dünyadaki en değerli varlıklarını, canlarını bu vatanın bekası, namus, bayrak, şeref için seve seve feda etmiş aziz şehitlerimizin bu geceki şeref konuğu değerli şehit ailelerimiz, şehadet gibi güzel bir unsurun dile getirildiği, Çanakkale gibi güzel bir zaferin kutlandığı, göğüslerimizin onur ve gururla dolduğu bu gecede teşrifleriyle bizleri onurlandıran konuklarımız, mütevazi yemeğimize hoş geldiniz. Takdir edersiniz ki bu büyük millet nerede fedakarlık yapılması gerektiyse, o içindeki tek özvarlığı kullanmıştır. Tarih sahnesine çıkışımızın ilk gününden bugüne kadar ve muhtemeldir ki yarın da karşılaştığımız zorluklarda şehadeti kendisine bir onur bilmiş, ailesiyle, geride bıraktıkları ile şehadete adeta şairlerin ifadesiyle gül bahçesine dalar gibi dudaklarında tebessümle dalmıştır. Değerli şehit ailelerimiz, aziz şehitlerimizin bizlere kutsal emanetidir. Tuzla özelinde konuştuğumuzda Tuzla Kaymakamlığımız, kaymakamlığa bağlı resmi dairelerimiz, hatta kapısından ışık yandığını, penceresinden ışık sızdığını gördüğünüz her ev sizin evinizdir, yuvanızdır. Allah insana ölüm nasip edeceğine göre, ölüm vaki olacaksa böyle vaki olsun, şerefle vaki olsun, başımız dik vaki olsun.” şeklinde konuştu.