Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Çanakkale’yi Sahneledi

z25.03.2015

Tuzla Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, dans ve gösteri performansı ile “Anadolu’nun Kapısı Çanakkale” programını sahneledi.
Tuzla Belediyesi, 100. Yılda 100 Etkinlikle Çanakkale Ruhu’nu Tuzla’ya taşımaya devam ediyor. Tuzla Belediyesi’nin eğitim hizmeti veren birimleri de yetenekli gençleri ile sahne alarak Çanakkale Ruhu’nu kendi çerçevelerinden yansıtmaya devam ediyor. Tuzla Belediyesi Halk Dansları Topluluğu da farklı ve bir o kadar da anlamlı konsepti ile “Anadolu’nun Kapısı Çanakkale”yi 7 bölgenin halk oyunları ve unutulmaz anların sahnelenmesi ile bir kez daha yaşattı. 
Savaş cephesinden Seyit Onbaşı ve askerin şafak vakti kıldığı namaz gibi yaşanılanlar ile askerimizi anlatan Tuzla Belediyesi Halk Dansları Topluluğu,  karşı cephede savaşanların hikayesini de sahneye taşıdı. Zaferin coşkusunu Trakya’dan Doğu’ya, Akdeniz’den Karadeniz’e tüm coğrafyamızın kültürel değerleri ve folklorü ile izleyiciye aktaran Tuzla Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, 19 konuyu içeren başarılı performansında unutulmaz saatler yaşattı.