Haberler

Haberler

Evlilikte 40 Yılı Geride Bırakan Çiftler Yemekte Buluştu

z25.03.2015

Evlilikte 40 yılı geride bırakan çiftler, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Yaşlılar Komisyonu tarafından düzenlenen yemekte bir araya geldi. Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, bu tarz programların yaşlıların deneyim ve tecrübelerinden yararlanılması açısından önemli olduğunu söyledi.
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Yaşlılar Komisyonu, 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında düzenlediği programda evlilikte 40 yılı geride bırakmış çiftleri yemekte buluşturdu. Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde organize edilen programa Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır’ın eşi Güler Çalışır, AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Yaşlılar Komisyonu’ndan sorumlu gönüllü Meral Özdemir, Kadın Kent Gönüllüleri ve çok sayıda yaşlı çift katıldı. Programda sahne alan Tuzla Belediyesi Merkez Hanımlar Kulübü Bağlama Kursu öğrencileri hazırladıkları müzik dinletisiyle programa renk kattı. Yaşıtlarıyla öğle yemeğinde bir araya gelen çiftler ise bir yandan yemeklerini yedi, bir yandan sohbet ederek hoşça vakit geçirdi.

Yaşlılar Günümüz Gençleri İçin En Güzel Örnek
İlçede bulunan yaşlılarla yıl boyunca birlikte olduklarını belirten Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Gönül Elleri Çarşısı Yaşlılar Komisyonu ile yıl boyunca da birçok defa bir araya geliyoruz. Bu haftada biraz daha anlamlı bir şekilde bir araya geldik” dedi.
Birlikte çok uzun yıllar geçirmiş çiftleri görmenin etkileyici olduğunu ifade eden Başkan Yazıcı, “Bu dönemde hem gelecek yıllarımızı planlıyoruz hem de geçmişten alınan tecrübelerle büyüklerimize en azından bir haftayı iyi bir şekilde yaşatmaya çalışıyoruz. Özellikle de aile bireylerinin, aile yapısının korunması gerektiği ve onun daha iyi yaşatılması gerektiğini düşündüğümüz bugünlerde, yaşlılarımız bize her şeyde örnek oluyorlar. Bir yastıkta 40 yıl ve daha yukarısını geçirmiş olan yaşlılarımızın, gençlerimize bir yastıkta 40, 50 yılı nasıl geçirdiklerini ve bunun örneklerini, rol modeli ortaya koymaları açısından da bu haftayı bu şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz .Toplumda büyüklere saygı duyulduğu takdirde bir çok sorun kendisinden çözülecek. Toplumda büyüklerin tecrübelerinden faydalanılarak gelecek şekillendirilirse emin olun ki bir çok problem, tecrübe ışığında ve yaşanmış derslerle çözülmüş olacaktır” şeklinde konuştu.

Uzun Evliliğin Sırrı Sabır
42 senedir evli olduğunu ifade eden Müzeyyen Yiğit , “4 tane çocuğumuz var. 3 kız, bir erkek. 9 tane de torunumuz var. Sabredersen her şeye ulaşırsın. Yeni evli çiftlere de çok sabırlı olmalarını tavsiye ediyorum. Biri bağırınca diğeri susarsa daha iyi olur. Eşimi öyle eğittim. Kızlarıma da aynı şeyleri önerdim” diye konuştu.
Evliliklerinde 41 yılı geride bırakan Ayhan Bilge Aras ise, programı çok güzel bulduklarını ve programda yaşlıları düşündükleri için mutlu olduklarını söyledi. Aras, “Bizi hiç unutmuyorlar, her yıl hatırlıyorlar. Geçen sene de evimize kadar geldiler, karanfil getirdiler. Ben de onlara sizde inşallah yaşlanırsınız demiştim gülmüşlerdi” dedi.
Birlikte uzun yıllar geçirmek için sevginin gerekliliğine vurgu yapan Uğur Aras, “Gençler birbirlerini kırmadan anne babaya saygılı bir hayat sürsünler” ifadelerini kullandı.

Yastık ve Karanfil Hediye Edildi
Program sonrası eşi Dr. Fatma Yazıcı ile birlikte masaları tek tek ziyaret ederek karanfil ve 40 yılı sembolize eden yastık hediye eden Başkan Dr. Şadi Yazıcı yaşlı konuklarıyla sohbet etti. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Yaşlılar Komisyonu’ndan sorumlu gönüllü Meral Özdemir de Yazıcı çiftine yastık ve karanfil hediye etti.