Haberler

Haberler

Kadın Kent Gönüllüleri, Etkili İletişim Eğitimi Almaya Devam Ediyor

z27.03.2015

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Sosyal İnceleme Komisyonu tarafından Etkili İnsanların Yedi Alışkanlığı eğitimi gerçekleştirildi.
Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen eğitime Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın eşi Dr.Fatma Yazıcı ve Kadın Kent Gönüllüleri katıldı. İstanbul Uluslar Arası Kardeşlik ve Yardımlaşma Derneği Genel Sekteri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile Eğitim Programı Formatörü Şengül Yiğit, Kadın Kent Gönüllüleri’ne Etkili İletişim Semineri'nin 3. kurunda Etkili İnsanların Yedi Alışkanlığı eğitimini verdi.

Alışkanlıklar Yaşantımızdaki Güçlü Etkenlerdir
İletişimde etkili olabilmenin 7 altın kuralını görsel sunumla dinleyicilerine aktaran Yiğit, "Başarılı insan işine yardım edeyim der, başarısız insan benim işim değil der. Alışkanlıklarımız yaşamımızdaki güçlü etkenlerdir. Tutarlı ve çoğu zaman da bilinçsiz davranış modelleri oldukları için her gün sürekli olarak karakterimizi ortaya koyar, etkili veya etkisiz olmamıza yol açar. Davranışlarımız koşullarımızın değil kendi kararlarımızın işlevidir." dedi. 
Katılımcıların ortak paydasının Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı'na kaliteli bir şekilde gönüllü hizmet sunmak olduğunu belirten Yiğit, "Kişiyi anlamak, detaylarla ilgilenmek, verilen sözü tutmak, beklentileri belirginleştirmek, kişisel bütünlük ve dürüstlük , içtenlikle özür dilemek" başlıklarının önemini vurguladı. 
Şengül Yiğit, Kadın Kent Gönüllüleri'ne de söz vererek ev ziyaretlerindeki iletişim süreci hakkında da değerlendirmede bulundu.