Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi, Lale Festivali’ne Katıldı

z13.04.2015

Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi (TUZGEM), 10. İstanbul Lale Festivali’ne katıldı. TUZGEM’li öğrenciler, festivalde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş ile görüştü. 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen İstanbul Lale Festivali’nin 10’ncusu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katıldığı törenle başladı. Emirgan Korusu’nda açılışı yapılan İstanbul Lale Festivali ‘ne Başkan Kadir Topbaş’ın yanı sıra Ak Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Mehmet İhsan Şimşek, Kültür Ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen, ilçe belediye başkanları, İBB Çocuk Meclisi, İBB Gençlik Merkezi temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı.
Festivalin açılışında konuşan Başkan Kadir Topbaş, lalenin Türk kültürünün değişmez bir parçası olduğunu söyledi. 2005 yılında, “Lale Evine Dönüyor” diyerek festivalin ilkini yaptıklarını hatırlatan Başkan Topbaş, “Bunu dediğimizde bazıları tarafından eleştirildik. ‘Ne işiniz var sıra ona mı geldi’ dediler. Halbuki biz değerlerimize kültürümüze sahip çıkacaksak her alandaki değerlerimize sahip çıkmalıyız. Kaybettiklerimizi geri kazanmak ve bizi biz yapan değerlerimizi koruyarak geleceğe yürümek zorundayız” diye konuştu. 
Lale Festivalinin İstanbul’a her alanda bir canlılık getirdiğini ifade eden Başkan Topbaş, “Esnafından taksi şoförüne her insanımız bu dönemde daha çok kazanıyor. İstanbullular, yerli yabancı turistler bu güzelliği doyasıya yaşıyor. Şehir her yönüyle canlanmış oluyor.” 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, konuşmasının ardından renk cümbüşü içindeki Emirgan Korusu’nda vatandaşlarla görüştü. açılışa katılan TUZGEM’li öğrencilerle de yakından ilgilendi. Başkan Topbaş, TUZGEM’li öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi, öğrencilerle selfie karelerinde samimi pozlar verdi. 
TUZGEM’li öğrenciler, festival açılışında çok sayıda TV kanalının röportaj konuğu da oldu.