Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, İnegöl’de İncelemelerde Bulundu

z27.04.2015

Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan ve Tuzla Rumelililer Derneği Yöneticileri, Tuzla’da müze kurma fikri ile ilgili olarak İnegöl’deki müzelerde incelemelerde bulundu.
Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, Tuzla Rumeliler Derneği Kurucu Başkanı ve Tuzla Belediye Meclis Üyesi İbrahim Nazmi İş, Tuzla Rumeliler Derneği Başkan Yardımcısı Bülent Karakurt; İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban’ı makamında ziyaret etti.Ziyarette Kent Müzesi Kurucu Koordinatörü İnegöl Belediye Meclisi ve Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Nedim Bayram da hazır bulundu.
Tuzlalı misafirleri ağırlayan İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, “İnegöl kent müzemizi ve mobilya müzemizi gezmek üzere Tuzla Belediye Başkan Yardımcımız ve Tuzla Rumeli Derneği yöneticileri ziyaretimize geldiler. Tabi biz şehrimizde Mobilya ve Kent Müzemiz ile çok ciddi bir katma değer oluşturduk. Bununla alakalı da şehir dışından hatta yurt dışından misafirlerimiz bu mekânları görmek adına şehrimize sık sık ziyaret ediyorlar. Bugün şehrimizi ziyaret eden misafirlerimize de İnegöl’ümüzü tanıtabilmek adına ağırlamış olduk. İnşallah bizlerde kısa bir zaman içerisinde Tuzla’yı tanımak adına iade-i ziyarette bulunmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Müzeden Çok Etkilendim
Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan ve beraberindeki heyet, İnegöl Belediyesi’nin ardından İnegöl Kent Müzesi ve İnegöl Mobilya ve Ağaç Sanayi Müzesi’niziyaret etti, İnegöl’ün ve İnegöl mobilyasının tarihini yerinde inceledi.Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, müzelerin Tuzla`daki benzer çalışmalara ciddi katkılar olacağını söyledi.
İnegöl Kent ve Mobilya Müzelerinden çok etkilendiğini belirten Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan; “Tuzla’da belediyemiz bünyesinde bir kültür merkezi veya bir müze açmak istiyoruz. Daha önce burayı gezip etkilenmiş olan araştırmacı gazeteci bir dostumuzun tavsiyesiüzerine burayı ziyaret ederek incelemekistedik. Gerçekten yerinde görmek sanaldan yada anlatılanlardan çok farklı. Burada büyük bir emekle oluşturulmuş bir müze var. Bu gezinin bizim için çok faydası olduğunu düşünüyorum. Bu konuyla ilgili ciddi anlamda fikirler edindik. Gerçekten anlatılması ile görülmesi çok farklı. Belediyemizde ilgili arkadaşlarımızı bir kez daha destek almak noktasındaİnegöl’e göndereceğim” dedi.

Müzede Çok Fazla Duygu Var
Bu tarz hizmetlerin ülkenin her yerine yayılması gerektiğinin altını çizen Özcan, “Tuzla’da yapılacak bu çalışmalarda İnegöl’ün bize ciddi bir katkısı olacaktır. Elbette bunun aynısı olmayacaktır ama bir benzerini yapmayı planlıyoruz. Tabi Tuzla’nın da kendine göre bir dokusu var. Orası da kendine göre şekillenecektir. Bu tarz hizmetler kendi şahsına münhasırdır. Kendine özeldir. Burada gerçekleştirdiğiniz müzelerinizde çok fazla duygu var. Bu projede gönüllüler işin içerisindefedakârca yer almış. Ayrıca maddi açıdan ölçülemeyecek kadar kıymetli bir eser ortaya çıkmış. İnegöl denilince akla köfte ve mobilya geliyor ama üçüncü olarak müzeyi koymak lazım geliyor diye düşünüyorum. Çünkü müzeyi gezen insanlar, zaten hepsini görmüş olacaklar. Ben bu çalışmayı çok başarılı buldum ve emeği geçen başta İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a, Başkan Yardımcılarına ve diğer bu işe katkıda bulunmuş herkese belediyemiz adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bu Müzede Şehrin Ruhu Var
Tuzla Rumeliler Derneği Kurucu Başkanı ve Tuzla Belediye Meclis Üyesi İbrahim Nazmi İş de yaptığı konuşmada, “Bu müzeyi gezerken burada şehrin hayatını, ruhunu yaşadık. Bu ruhun burada yaşıyor olması çok önemli. Hemen hemen hediye edilen pek çok objenin İnegöl ile bir şekilde irtibatı olan değerli aileler tarafından verildiğini gördüm İnegöl’ü böyle bir müzeye sahip olduğu için tebrik ediyorum” dedi.
Ziyaret, karşılıklı hediyeleşme ile sona erdi.