Haberler

Haberler

Kadıköy-Kartal Metrosu, Tuzla Belediyesi’ne Kadar Ulaşacak

z05.05.2015

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, beraberindekilerle Kadıköy-Kartal metro hattı üzerinden Yakacık'tan Kaynarca'ya erişecek Kartal-Kaynarca metro inşaatını inceledi. Topbaş, “Bu hat, Tuzla Belediyesi'nin bulunduğu bölgeye kadar gidecek” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’un altyapısından ulaşımına kadar, sosyal dokuya kadar her alanda bugüne kadar 68,5 milyar lira yatırım yaptık ve devam ediyoruz dedi. Kartal-Kaynarca metro inşaatında incelemelerde bulunan Kadir Topbaş, İstanbul'un nüfus olarak 130 ülkeden daha büyük olduğunu söyledi. Kentte günlük hareketliliğin 28,5 milyona eriştiğini, her gün 28,5 milyon kişinin yer değiştirdiğini belirten Topbaş, 'Bunları ancak toplu taşıma araçlarıyla çözebilirsiniz. Bireysel araçlarla İstanbullulara ulaşımda konforu veremezsiniz' diye konuştu. Topbaş, bir şehrin medeniyet ölçüsünün, o şehirde yaşayanların toplu taşıma kullanma oranlarına bağlı olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: 'Burada Sayın Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığı döneminde başlayan bir yerel yönetim mantığını Türkiye'de yerleştirdik. İstanbul'un altyapısından ulaşımına kadar, sosyal dokuya kadar her alanda bugüne kadar 68,5 milyar lira yatırım yaptık ve devam ediyoruz. Metrolar ancak ciddi rakamlarla gerçekleştirilebiliyor. Kilometresine takriben 50 milyon dolar derseniz, maliyetinin ne demek olduğunu rahat anlayabiliriz. Buna rağmen belediye olarak verilen kaynakları doğru kullanmak suretiyle 'her yerde metro, her yere metro' sloganıyla çalışmalara başladık.
Yapmış olduğumuz ulaşım master planlarındaki networkle hangi sistemleri İstanbul'da birbirine entegre edersek, hangilerini geliştirirsek İstanbullu kaliteli, konforlu ulaşım sistemlerini kullanır hale gelir, bunu biliyoruz. Kendimize koyduğumuz hedef şu, her mahalleye en fazla yarım saat yürüme mesafesinde metro istasyonu olsun. İşte medeniyet bu.”

Topbaş, Metro Hattının Tuzla’ya Kadar Uzayacağını Söyledi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, Kaynarca'nın metro için son nokta olmadığını aktardı. Topbaş, “Hat, Tuzla Belediyesi'nin bulunduğu bölgeye kadar gidecek. Ulaştırma Bakanlığımız Kaynarca'dan Sabiha Gökçen Havalimanı hattının ihalesini yaptı ve inşaatı yakında başlayacak. Biz Kaynarca'dan itibaren Pendik merkeze ayrı bir hat daha ilave ederek devam ediyoruz. Bu hatları Marmaray hatlarıyla da entegre edeceğiz. Böylece sadece sistemin bir tanesini seçmiyoruz. Deniz ulaşımıyla da buluşma imkanını sağlıyoruz. Deniz, metro, raylı sistem birbirine entegre oluyor. Elektronik biletle de kentin her noktasına insanlarımız erişebilecek. Hem konforlu hem güvenli hem hızlı olacak ve zamanı en iyi şekilde kullanma fırsatı verecek.” dedi.