Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi Anne ve Çocuk Eğitim Merkezi’nden Muhteşem Gösteri

z21.05.2015

Tuzla Belediyesi Anne ve Çocuk Eğitim Merkezi (AÇEM), ilk eğitim-öğretim yılını muhteşem bir gösteri ile tamamladı. AÇEM kursiyeri anneler ve çocuklar, başarılı sahne performansıyla beğeni topladı.
Tuzla Belediyesi’nin anne ve çocuğu eğitimde aynı çatı altında buluşturan birimi Anne ve Çocuk Eğitim Merkezi, ilk eğitim-öğretim yılını geride bıraktı. Ekim 2014’te hizmete açılan Tuzla Belediyesi Anne ve Çocuk Eğitim Merkezi, ilk yılsonu gösterisini İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Bir dönem boyunca eğitim alan anne ve çocukların yılsonu için emek ve sevgiyle  hazırlandıkları program katılımcıların beğenisine sunuldu. 3-6 yaş arası çocukların sahnelediği gösteriler ve annelerin hazırlamış olduğu halk oyunları gösterisi beğeniyle izlenildi. AÇEM’in yılsonu gösterisine Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, AK Parti 1. Bölge Milletvekili Adayı Fatma Varank, AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Derya Bacacı, Tuzla Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güven Ada, kursiyerler ve aileleri katıldı.

Anneler ve Çocuklar Yeteneklerini Sahneledi
AÇEM yılsonu gösterisi, kursiyer annelerin Artvin yöresine ait halk oyunları gösterisi ile başladı. Konuklarına sürpriz yapan anneler, folklor kıyafetleri ile yörenin kültürünü sahneye taşıdı.
Annelerin ardından bu kez çocuklar sahnede yer aldı. 3-4 yaş grubu çocuklar, Ateş Böceği, Palyaço, Ördek, Kovboy danslarıyla hem aldıkları eğitimi yansıttı hem de izleyicilerin beğeniyle takip ettiği performanslarını başarıyla sahneledi. 5-6 yaş grubu çocuklar ise kurdela ve ponpon dansı ile izleyicilere keyifli saatler yaşattı. Gösteri, 5-6 Yaş Balıklar Sınıfı’ndan Ömer Durna’nın İstiklal Marşı’nı okumasıyla sona erdi.
AÇEM’li anne ve çocuklara gösterin ardından katılım belgeleri hediye edildi. AÇEM kursiyeri anneler, protokole birer buket çiçek vererek teşekkür etti. 

En Büyük ve Önemli Yatırımı İnsana Yaptık
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, ödül töreninde yaptığı konuşmada “Tuzla Belediyesi olarak en büyük ve en önemli yatırımı insana yaptık” mesajı verdi.  Dr. Fatma Yazıcı, “Bugün bunun ne kadar doğru olduğunu hep birlikte bir kez daha gördük. Çünkü çocuğumuz, kadınımız ve ailemiz bizim geleceğimiz. O yüzden geleceğimize ne kadar çok yatırım yaparsak o kadar güzel ve mutlu bir Türkiye’ye ulaşmış oluruz. Sosyo-kültürel faaliyetler ile kadınlarımıza, çocuklarımıza çok şey kazandırdığımızı düşünüyorum. Bugün bu izlediğimiz gösterinin çocuklarımız için ne kadar önemli olduğunu, ne kadar büyük bir iz bırakacağını düşündüğümüzde gerçekten çok güzel bir iş yaptığımızı gördük. Sizleri tebrik ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda her mahallede AÇEM’leri genişleterek büyüteceğiz” dedi.