Haberler

Haberler

Hemşehri Derneklerimizle Marka Oluşturduk

z27.05.2015

Türkiye’nin zengin kültürünün Tuzla’da yaşatıldığını belirten Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Biz hemşehri derneklerimizle birlikte sürdürdüğümüz sosyal ve kültürel etkinliklerimizde marka oluşturduk.” dedi.
6. Geleneksel Tuzla’dan Anadolu’ya Yöresel Geceler’de 26 Mayıs 2015 Salı günü Trabzonlular Gecesi düzenlendi. Geceye Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcıları Ahmet Çabuk, Serhan Kural, Av. Mehmet Çelikel ve Dr. Turgut Özcan, Tuzla ve çevresinde yaşayan Trabzonlular katıldı.

Kültürümüzü Gelecek Nesillere Aktarıyoruz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Trabzonlular Gecesi’nde yaptığı konuşmada Hemşehri Dernekleri Platformu’nun ülkemizin kültürel zenginliğini Tuzla’ya taşıdığını söyledi. Her derneğin kültürümüzün yaşatılmasında aktif bir sorumluluk üstlendiğini belirten Başkan Yazıcı, “Biz hemşehri dernekleri toplantılarında dernek başkanlarıyla beraber Tuzla’da birlik ve beraberliğimizi oluşturacağız dedik. Derneklerimiz gelenekleri yaşatıyor. Biz de bu geleneklerin Tuzla’ya yansıtılması gerektiğini düşündük. Her biri ayrı bir zenginlik olan kültürümüzün gelecek nesillere aktarılmasını amaçladık. Biz Tuzla’da aynı ses ve aynı tınıyla ve bu ülke ve milletin bir bireyi olmanın onuru ve gururunu beraber yaşıyoruz. Tuzla çatısı altında yaşarken,  Tuzla’dan memleketimize, Anadolu’ya selam söylerken yaşattığımız bütün değerlerimizle beraber Tuzla’nın değerlerine değer katıyoruz. Biz hemşehri derneklerimizle birlikte sürdürdüğümüz sosyal ve kültürel etkinliklerimizde marka oluşturduk. Bütün hemşehri derneklerimizle bu birlik ve beraberliği, bu markayı oluşturduk” dedi.
Tuzla’dan Anadolu’ya Trabzonlular Gecesi, yöresel sanatçıların şarkıları ve kemençe eşliğinde horonlarla coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve başkan yardımcıları, Trabzonlular ile birlikte horona katıldı.