Haberler

Haberler

Tuzla'nın Yıldızlarına Altın Yağmuru

z27.05.2015

İl, ulusal ve uluslararası düzeylerde yapılan kültür, sanat, spor, bilgi ve beceri alanlarında yapılan yarışmalarda derece alan Tuzlalı 89 öğrenci, piyasa değeri 22 bin TL’yi bulan altın ve hediyelerle ödüllendirildi.
Tuzla Kaymakamlığı, Tuzla Belediyesi ve Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen Tuzla’nın Yıldızlarına Altın Yağmuru ödül töreni, Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, çevre ilçelerin Milli Eğitim Müdürleri okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Tuzla'nın Yıldızlarına Altın Yağmuru ödül töreninde farklı eğitim kademelerindeki 93 öğrenci, başarı ve derecelerine göre 5 tam, 24 yarım ve 60 çeyrek olmak üzere 89 adet altın ile, proje rehber öğretmenleri de başarı belgesi ile ödüllendirildi. İHH Yetim Kardeş Projesi kapsamında  yetim kardeş edinen okulların müdürleri ile Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Misafirim Öğretmenim” projesi kapsamında en çok veli ziyareti gerçekleştiren okul müdürlerine de çeşitli hediye verildi. 

Alireisoğlu, Başkan Yazıcı’ya Teşekkür Etti
Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, konuşmasında törenin amacını “Gerek çalışanların gerek öğrencilerin motivasyonunu sağlamada ve verimliliğini arttırmada ödüllendirmenin önemli olduğunu kabul ediyor, ödüllendirme mekanizmasını işler hale getiriyoruz. Bütün öğrencilerin “Öğrenebilir, yapabilir ve başarılı olabilir” ilkesinin temel alındığı bir eğitim öğretim anlayışı hazırlamak, öğrencilerin kişiliklerine değer verilen ve fikirlerinin önemsendiği bir öğrenme ortamı yaratmak, sosyal, kültürel, sanatsal aktivitelere ve yarışmalara daha fazla önem vermek, bütün öğrencileri ve bütün çalışanları aktif hale getirerek “Biz” ruhunu geliştirebilmek önemlidir. Takım çalışması ve planlı çalışmanın önemini kavrayan bir anlayışı geliştirebilmek ve tür yarışmalara öğrencilerin ilgisini de artırarak tatlı bir rekabet sağlamak amacıyla Tuzla genelinde yıldız öğrencilerimizi ödüllendiriyoruz” şeklinde açıkladı.
Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, eğitime desteklerinden dolayı Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti. 

Nesillerimizi İyi Yetiştirmek Zorundayız
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da konuşmasında eğitime destek vermeyi sürdüreceklerini söyledi. Çocuklar ve gençlerin her alanda iyi yetişmesi için çalıştıklarını belirten Başkan Yazıcı, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Gelişmiş teknolojiyle veya bütün modern bilimler nasıl ilerlerse ilerlesin insanımızı, nesillerimizi iyi yetiştirmek zorundayız. Ülke ve millet olarak eğer geleceğe damga vurmak istiyorsak, bir noktaya gelmek istiyorsak bireyi, aileyi, toplumu geliştirmek zorundayız. Başarmak zorundayız. Gençlerimizi, nesillerimizi bütün bir tam iyilik haliyle ülke ve millet olarak bir noktaya giden, bu ülke ve milleti bir noktaya götürmeye çalışan nesiller yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Biz de bütün çalışma arkadaşlarımızla beraber bize emanet edilen gençlerimizin, çocuklarımızın en iyi şartlarda eğitim görmesi, en iyi şartlarda sosyal ve kültürel aktiviteler yapması, güzel başarılar elde etmesini ve bu başarıları taçlandırarak daha büyük başarılara yelken açmasını arzu ediyoruz. Şelale Park’ı eğitim parkına çevirdik. Şelale Eğitim Parkı’ndaki eğlenerek öğrenmenin zevkini birlikte yaşatacağız. Bununla da yetinmiyoruz, Ramazan Bayramı’ndan sonra Akfırat ormanlık alanında Gençlik Kampı kuracağız. Biz her zaman yanınızda olacağız, size destek vereceğiz” 

İmkan ve Destek Başarıyı Arttırıyor
Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, gençlerin imkan sağlandığında, destek verildiğinde başarılarının arttığını söyledi. Kaymakam Çalışır, “Evlatlarımızı tebrik ediyorum. Onlar bizim geleceğimiz. Eğer biz imkan sağladığımızda, onların önünü açtığımızda evlatlarımızın neler yapabileceğini görüyoruz. Değerli mesai arkadaşlarıma ve eğitime özel bir destek Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür ediyorum. Başarılı öğrencilerimizi kutluyorum” şeklinde konuştu.