Haberler

Haberler

Tuzla’da Rumeli Rüzgarı Esti

z28.05.2015

Tuzla Belediyesi’nin 6. Geleneksel Kültürler Buluşması’nda Rumeliler Gecesi düzenlendi. Mübadiller, Rumeli kültürünü Tuzla’da coşkuyla sahneledi.
Tuzla Belediyesi ve 22 yöre derneği işbirliğiyle sürdürülen Yöresel Geceler’de 27 Mayıs 2015 Çarşamba günü Tuzla’dan Rumeli’ye Yöresel Geceler düzenlendi. Tuzla sahil tören alanında düzenlenen Rumelililer Gecesi’ne Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcıları Ahmet Çabuk, Serhan Kural, Av. Mehmet Çelikel ve Dr. Turgut Özcan, Tuzla ve çevresinde yaşayan mübadiller ve aileleri katıldı. 

Köklü Bir Çınarız
Tuzla Rumelililer Derneği Başkanı Mustafa Sezer, Rumelililer Gecesi’nde yaptığı konuşmada katkılarından dolayı Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya ve geceye katılan hemşehrilerine teşekkür etti.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’yı temsilen Rumelililer’i selamlayan Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, kültürümüzü “Güçlü Bir Çınar” şeklinde tanımladı ve bu çınarın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularıyla büyüdüğünü söyledi. Özcan, “Tuzladan Rumeli’ye diyoruz ama Rumeli’den de Tuzlaya da diyoruz. 2 sene önce Rumeli’ye beraber gitmiştik. Fırsat buldukça gitmeye devam ediyoruz.  Oraları gördükten sonra kökü sağlam bir çınar olduğumuzu bir daha hissetmiş olduk. Rumeli’den Asya’ya, Afrika’ya kadar uzanan büyük bir çınarın kökleri olduğumuzu yakından görmüş olduk.  Bu renkli tabloda yer almaktan, burada olmaktan mutlu olduğumuzu, keyif aldığımızı belirtmek istiyorum” dedi.
Tuzla’dan Rumeli’ye Yöresel Geceler’de, Tuzla Rumelililer Derneği Halk Oyunları ekibi Rumeli yöresinin folklorünü Tuzla’ya taşıdı. Anadolu derneklerinin yöneticileri de Rumelililer Gecesi’ne katılarak birlikte halay çekti, birlikte eğlendi, kültürel kaynaşmanın en güzel örneklerini ortaya koydu. Yağışlı havada gerçekleştirilen Rumelililer Gecesi, sanatçıların konseri ile sona erdi.