Haberler

Haberler

Dadaşlar, Tuzla’da Buluştu

z29.05.2015

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Tuzla’dan Anadolu’ya Yöresel Geceler’de her akşam zengin kültürümüzün, güçlü medeniyetimizin ayrı bir güzelliğini yaşıyoruz” dedi.
6. Geleneksel Tuzla’dan Anadolu’ya Yöresel Geceler’de 28 Mayıs 2015 Perşembe günü Erzurumlular Gecesi düzenlendi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, hemşehrileriyle buluşmaya annesi Türkan Yazıcı, eşi Dr. Fatma Yazıcı ve çocuklarıyla birlikte katıldı. AK Parti Bölge Milletvekili Osman Boyraz, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı, AK Parti Bölge Milletvekili Adayı Pınar Kandemir Hacıbektaşoğlu, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcıları Ahmet Çabuk, Serhan Kural ve Dr. Turgut Özcan, Tuzla ve çevresinde yaşayan Erzurumlular katıldı. 

Allah Birliğimizi Bozmasın
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Erzurumlular Gecesi’nde yaptığı konuşmada güçlü bir medeniyetin gelecek kuşakların donanımlı yetiştirilmesi ile sağlanabileceğini vurguladı. Tuzla’dan Anadolu’ya Yöresel Geceler’in de kültürümüzün yaşatılması amacını taşıdığını belirten Başkan Yazıcı, “Biz Tuzla’da biz Anadolu’ya bir ses gönderirken birlik ve beraberliğimizi dünyaya haykırıyoruz. Bunu başardığımıza yürekten inanıyorum. Biz ülke ve milletin geleceği namına, gelenek ve göreneklerimizi yaşatıyoruz. Gençlerimizi iyi bir donanımla yetiştirmek ve hazırlayabilmek, geleceğimizi onlara emanet edebilmek için bu metropolde geleneğimizi, kültürümüzü, ananemizi yaşatmak zorundayız. Geleneklerimiz, köklerimiz, mili ve manevi değerlerimizle beraber medeniyet iddiamızı ortaya koyarken biz bir ve beraber olmak zorundayız. Bunu sağlayacak gücümüz, kuvvetimiz var. Bu birlik ve beraberliğimizi Allah bozmasın.” dedi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, 22 yöreyle birlikte düzenledikleri gecelerde Rumeli ve Anadolu’nun kültürel mozaiğinin Tuzla’ya taşındığına dikkat çekti. 7 bölgeden farklı etkinliklere ev sahipliği yaptıklarını hatırlatan Başkan Yazıcı, “Tuzla’dan Anadolu’ya Yöresel Geceler’de her akşam zengin kültürümüzün, güçlü medeniyetimizin ayrı bir güzelliğini yaşıyoruz” şeklinde konuştu.
Tuzla Erzurumlular Platformu, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya Erzurum Çifte Minareli Medrese fonu kullanılan aile fotoğrafını hediye etti. Aşık Beyzade’nin konseri, Bar Ekibi’nin gösterisi ile başlayan gece Teyo Pehlivan’ın esprileri ile şenlendi. Erzurumlu ünlü sanatçı İbrahim Erkal, konserinde hemşehrilerine unutulmaz bir gece yaşattı.