Haberler

Haberler

Başkan Yazıcı'ya Sosyal Sorumluluk Ödülü Verildi

z01.06.2015

Yerel ve Bölgesel Televizyonlar Birliği, '2014 Yılının En İyileri' ödül töreninde Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya Sosyal Sorumluluk ödülü verdi. Başkan Yazıcı’nın ödülünü Belediye Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Çelikel aldı.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleri nedeniyle Yerel ve Bölgesel Televizyonlar Birliği (YBTB) tarafından `2014 Yılının En İyileri´ ödül töreninde `Sosyal Sorumluluk´ ödülüne layık görüldü. Yerel ve Bölgesel Televizyonlar Birliği´nin düzenlediği '2014 Yılının En İyileri' ödülleri, İstanbul WOW Hotel´s & Convention Center´de yapılan törenlere sahiplerini buldu. Ünlülerin akın ettiği gecede birçok dalda ödüller sahiplerini buldu. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, ülkemizde yaşayan Suriyeli sığınmacılar için Tuzla’dan Hatay’a yardım köprüsü kurması, Türk ve Suriyeli 350 aileyi Kardeş Aile Projesi´nde buluşturarak verdiği insani mesaj nedeniyle Yerel ve Bölgesel Televizyonlar Birliği (YBTB) tarafından 'Sosyal Sorumluluk Ödülü'ne layık görüldü. 

Belediyecilik ve İnsanlık Manasında Önemli Bir Ödül
Ödül gecesine yoğun programı nedeniyle katılamayan Başkanı Yazıcı´nın ödülünü, Tuzla Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Çelikel aldı. Çelikel ödülü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, “Bu ödülü bize layık görenlere huzurunuzda çok teşekkür ediyorum. Bizim için belediyecilik ve insanlık manasında çok önemli bir ödül olduğunu düşünüyorum. Bizler `Komşusu açken tok yatan bizden değildir´ inancıyla yaşıyoruz. Ülkemize sığınan Suriyeliler’e el uzatmamız insanlığımızın gereğiydi. Bizler de bunu yapmaya çalıştık' diye konuştu. 

Topluma Değer Katan İnsanları Unutmadığımızı Göstermek İstiyoruz
Yerel ve Bölgesel Televizyonlar Birliği Genel Başkanı Şeyda Açıkol Altunok, “Biz aslında ödül törenlerine mesafeli yaklaşan bir yapıyız. Ancak bu kapsamda arz ettiğim yanlışları düzeltmek adına farklı bir yaklaşımla her yıl bu ödül törenlerini düzenlemeyi arkadaşlarımızla kararlaştırdık. Amacımız sadece hatırlamak ve hatırlatmaktır. Öncelikli hedefimiz topluma değer katan insanları unutmadığımızı göstermektir. Genç yetenekleri teşvik etmektir. Bugünün hazırlıkları aşamasından görüştüğümüz ve bir arada olmayı kararlaştığımız ünlü Oyuncu Zeki Alasya´yı geçtiğimiz günlerde kaybettik. Onu burada ağırlamak hep birlikte ayakta alkışlamak ve ona minnetlerimizi sunmak istiyorduk” şeklinde konuştu.