Haberler

Haberler

Geçmişimizi Koruyarak Geleceğe Hazırlanacağız

z02.06.2015

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, hemşehri derneklerinin geçmişle gelecek arasında köprü oluşturduğunu söyledi. Başkan Yazıcı, “Geçmişi koruyarak geleceğe hazırlanacağız” mesajı verdi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, hemşehri dernekleriyle işbirliğini yaşamın her alanında sürdürmeye devam ediyor. Hemşehri Dernekleri Platformu ile birlikte gerçekleştirilen faaliyetlerde derneklerle sosyal, kültürel işbirliğini sürdüren Başkan Yazıcı, derneklerin özel gün ve etkinliklerinde de yöre halkıyla bir arada olmayı sürdürüyor. 

Başkan Yazıcı, Hemşehri Derneklerinin Pikniklerine Katıldı
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, geçtiğimiz hafta sonu 4 derneğin pikniğine katılarak vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Yazıcı, Giresunlular Derneği’nin 15. Geleneksel Mayıs 7si Şenliği, Giresun Yağlıdere Sınır-Yeşilpınar ve Derindere Köyleri Pikniği, İspir-Pazaryolu Derneği (İSPADER) Lobiya Şöleni ve Ahlat Kültür Turizm Tanıtma ve Yardımlaşma Derneği’nin pikniklerinde farklı memleketlerin sakinleriyle bir araya geldi. Tuzla’nın yanı sıra İstanbul’un değişik ilçeleri ile Kocaeli’nin ilçelerinden gelen vatandaşlarla buluşan Başkan Yazıcı, vatandaşlarla samimi mesafede sohbet etti. Başkan Yazıcı, vatandaşlarla halay ve horonlara katıldı. 

Geçmişimizi Koruyarak Geleceğe Hazırlanacağız
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, katıldığı programlarda hemşehri derneklerinin temsil ettiği yöre ve ülkemiz açısından önemini vurguladı. Derneklerin geçmişle gelecek arasında köprü vazifesi gördüğünü vurgulayan Başkan Yazıcı, “Derneklerimiz, geleceğimizin teminatı gençlerin yetiştirilmesinde önem taşıyor. Gençlerimizin kültürümüzü, geleneğimizi, göreneğimizi öğrenmesi, metropolde kaybolmaması, değerlerine sahip bireyler olarak yetişmesi noktasında önce aileye ardından derneklere görev düşüyor. Tabi bunu yaparken geçmişimizi koruyacağız ama geleceğe de eğitim, kültür, sanat, spor, teknoloji, bilim, felsefe gibi yaşamın her alanında güçlü bir şekilde hazırlanacağız. Biz de Tuzla Belediyesi olarak bu sürecin her zaman maddi ve manevi olarak destekçisi olmayı sürdüreceğiz” dedi.