Haberler

Haberler

Madde Bağımlılığıyla Mücadele Seferberliği

z30.06.2015

Tuzla Belediyesi ve Tuzla Kaymakamlığı öncülüğünde, gönüllülük esasıyla sürdürülen “Tuzla’da Hep Birlikte Madde Bağımlılığına Hayır” projesinde Tuzla Belediyesi personeli de eğitiliyor.
“Tuzla’da Hep Birlikte Madde Bağımlılığına Hayır” projesinde gönül eğiticiler tarafından farkındalık çalışmaları sürdürülüyor. Projenin ikinci ayağı olan ön müdahale eğitimleri de hayata geçirildi. Projenin 2. ayağında psikolog ve rehber öğretmenlere bağımlılık potansiyeli olan gençlere yönelik psikososyal ön müdahale teknikleri eğitimi verildi. Proje, gönüllü eğitimcilerin farkındalık çalışmaları, ön müdahale eğitimi almış uzmanların saha çalışmaları ve süpervizyon toplantıları ile devam edecek.

Tuzla Belediyesi Personeline Madde Bağımlılığı İle Mücadele Eğitimi Verildi
Proje kapsamında Tuzla Belediyesi personeline de eğitim veriliyor. Her gün 1 müdürlüğün personeline verilen eğitimlerde madde bağımlılığındaki hedef kitle, bağımlılığını tanımı, bağımlılık yapıcı maddeler ve etkileri, risk faktörleri, bağımlılığın fark edilişi ve önleyici çalışmalar konuları yer alıyor. Madde bağımlılığı ile mücadelede toplumsal işbirliğine vurgu yapılan eğitimlerde, yanlış kanı ve düşünceler ayrıntılı bir şekilde ele alınıyor.

Hep Birlikte Hareket Ediyoruz
Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Çelikel, madde bağımlılığı ile mücadelenin farkındalık oluşturma, duyarlılığı arttırma ve bilinçli bir toplum hedefi taşıdığını söyledi. Çelikel, “Bu projeye eğitim ile başladık. Gönüllü eğiticilerle her sokağa, her sokakta da bir bilinç oluşturmaya çalışıyoruz. Eğitimle başlayan süreci, gençlerimizi sosyal, kültürel hizmetlerimizle meşgul etmeyi amaçlıyoruz. Gençlerimizin bu illete bulaşmaması için gayret gösteriyoruz ve bu projede hep birlikte hareket ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kampanya, Annelerin Çağrısı İle Ortaya Çıktı
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, madde bağımlılığı ile mücadele sürecinin mağdur annelerin gönüllü mücadele isteği ile başladığını söyledi. Başkan Yazıcı, “Mağdur anneler bana gelerek “Evlatlarımızı uyuşturucunun ağından kurtaralım. Biz de bu işin içinde olmak, mücadeleye gönüllü katılmak istiyoruz” dediler. O annelerin çağrısı, bu projenin temelini oluşturdu” dedi.

Gençler, Eşit Şartlar Altında Aynı Tehdit Altında
 “Gençler eşit şartlarda aynı tehdit altında” diyerek gençliğin sosyal risk altında bulunduğuna dikkat çeken Başkan Yazıcı, “Madde bağımlılığı toplumsal bir sorun ve bu sorunun üstesinden gelmek için birlikte hareket ediyoruz. Sivil inisiyatif olmadan hiçbir hareket başarıya ulaşmaz. Biz de bu kampanyada toplumun tüm kesimleriyle, Tuzla halkıyla birlikte bu mücadeleyi sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu.