Haberler

Haberler

Halil Türkkan Ortaokulu’nu Tuzla Belediyesi Yaptırıyor

z02.07.2015

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İçmeler Mahallesi sakinlerine verdiği sözü tuttu. Başkan Yazıcı, Tuzla Belediyesi imkanlarıyla yaptırılacak Halil Türkkan Ortaokulu’nun ihale sürecinin ve yer tesliminin yapıldığını, inşaatın önümüzdeki günlerde başlayacağını açıkladı.
Tuzla Belediyesi’nin İçmeler Mahallesi’nde düzenlediği 3.000 kişilik sokak iftarında, Halil Türkkan Ortaokulu inşaatına başlanma müjdesinin heyecanı yaşandı. İstanbul Valiliği kararıyla depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan okulun yerine yeni okulu yapacaklarını belirten Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Tuzla Belediyesi olarak da bizim okul yapma gibi bir görevimiz yok ama İçmeler Mahallesi halkına verdiğimiz sözü tutuyoruz. İçmeler’de depreme dayanıksız olduğu için yıkılan okulun yerine Halil Türkkan Ortaokulu’nu Tuzla Belediyesi olarak biz yapacağız. Okulun yapım ihalesi sürecini tamamladık, yüklenici firmaya yer teslimini yaptık. Önümüzdeki günlerde inşaata başlanacak. Bu okulun ihalesini onurla, gururla yaptık. İçmeler’e ve Tuzla’ya hayırlı uğurlu olsun” dedi. Başkan Yazıcı, İçmeler’de 890 parselde yaşanan mülkiyet sorununu da çözüme kavuşturduklarını hatırlattı.

Halil Türkkan Ortaokulu’nda İnşaat Başlıyor
Tuzla Belediyesi, İçmeler Mahallesi’nde Tuzla Devlet Hastanesi karşısındaki alanda 6 katlı 24 derslikli ortaokul yaptırıyor. 6 bin m2 inşaat alanına sahip olan okulda 24 derslik, spor salonu, laboratuar, yemekhane, 100’er kişilik 2 konferans salonu, kantin, revir, kütüphane, resim atölyesi, müzik atölyesi, öğretmenler odası ve idari bölümler yer alıyor.