Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Ülkemizi Başarıyla Temsil Etti

z07.08.2015

Tuzla Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, İtalya'nın Rimini kentinde düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Festivali'nde ülkemizi başarıyla temsil etti. Topluluk,  sahne performansı en iyi ekip seçildi.

Tuzla'da düzenlenen etkinliklerde başarılı sahne performansı ile göz dolduran Tuzla Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Avrupa'da da adından başarıyla söz ettirdi. 38 kişilik topluluk, İtalya'nın Rimini kentinde düzenlenen Ballo sulle spiagge di Rimini -Uluslar Arası Halk Dansları Festivali'nde kültürel değerlerimizi Avrupa'ya taşıyan birer kültür elçisi olarak rol aldı. Tuzla Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, festivalde Trabzon, Muğla, Ankara ve Adıyaman yöresi halk oyunları gösterilerini sahneledi.  Ekibin Trabzon yöresine ait gösterisi, yoğun istek üzerine bir kez daha sahnelendi. 9 ülkeden 16 grup ve 600 dansçının katıldığı festivalde başarılı ve etkileyici gösteriler sunan Tuzla Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, sahne performansı en iyi ekip seçildi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, gençlik hizmetleri, kültürel ve sanatsal faaliyetlere verdikleri desteğin yeni başarılarla taçlandığını söyledi. Tuzla Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu'nu tebrik eden Başkan Yazıcı, "Ülkemizin zengin kültürel birikimini Avrupa'da başarıyla sahneleyen ekibimizi tebrik ediyorum. Tuzla Belediyesi olarak eğitimde, kültürde, sanatta, sporda ve yaşamın her alanında gençliğimizin destekçisi olmaya devam edeceğiz" dedi.