Haberler

Haberler

Tuzlaspor, Türkiye’nin Minik Yeteneklerini Tuzla’da Buluşturdu

z31.08.2015

Tuzla Belediyesi ve Tuzlaspor Kulübü işbirliğiyle düzenlenen Elit Cup Futbol Turnuvası’nda 22 takımın 440 minik sporcusu ter döktü. 11, 12 ve 13 yaş grubu futbolcular, yetenekleriyle göz doldurdu.
Tuzla Belediyesi ve Tuzlaspor Kulübü, bu yıl bir ilki gerçekleştirerek futbol kulüplerinin altyapı oyuncularını Tuzla’da buluşturdu. U-11, U-12 ve U-13 olmak üzere 22 takım, kendi gruplarında toplam 72 maç yaparak turnuvaya renk kattı. Tuzla Belediye Stadı’nda düzenlenen turnuvada 440 yetenekli krampon top koşturdu. Türk sporunun yakın tarihteki başarılı sporcuları arasına adını yazdırmaya aday miniklerin mücadelesi, sporseverler tarafından yakından takip edildi.  U-13 turnuvasında Galatasaray, Fenerbahçe, Eskişehir, İstanbul Başakşehir gibi Spor Toto Süper Lig ekiplerinin altyapıları Tuzlaspor ile eşleşti.
Turnuvanın U-11 grubunda Selimiye, U-12 Grubunda Pendikspor, U-13 grubunda ise Altınordu şampiyon oldu. Turnuvanın en iyi takımı Altınordu seçildi. İstanbul Başakşehir kalecisi Muhammet Ali Uçar turnuvanın en iyi kalecisi seçildi. Altınordu’dan Berat Akkaya, attığı gollerle gol kralı oldu. Galatasaray oyuncusu Feytullah Gürlük, en iyi sporcu ödülünü kazandı. Turnuvaya katılan tüm takımlara kupa, oyunculara da madalyaları törenle verildi.

Tuzla’da Bir İlki Gerçekleştirdik
Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı, Tuzlaspor Kulübü Başkanı Ahmet Çabuk, turnuvanın Tuzla’da bir ilk olduğunu vurguladı. Çabuk, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın gençlik ve spora verdiği önem ile Tuzla’nın sporda geldiği noktanın tanıtıldığını ve Tuzlalı gençlerin spora teşvik edildiğini söyledi. Turnuvanın da bu hizmetler arasında yer aldığını belirten Çabuk, “Tuzla’nın ve Tuzlaspor’un reklamının yapılması, ilçemizin ülke çapında tanınması noktasında önemli bir projeyi gerçekleştirdik. 440 sporcu, takımların teknik heyetleri ve yöneticileri, Tuzla’yı bu turnuva ile tanıdı. Tuzla gençliğini de spora teşvik eden, çocuklarımızın yetiştirildiğinde sportif alanda neleri başarabildiğini gösteren bir turnuvaya ev sahipliği yaptık. A takımımız başarıdan başarıyla koşuyor ama Tuzla’da genç yetenekler de geleceğe hazırlanıyor. Bu turnuvaya katılan tüm spor kulüplerine, yöneticilerine ve tüm sporseverlere teşekkür ediyorum.” dedi.