Haberler

Haberler

Tuzla, Çocuk Sevincini Yaşadı

z05.10.2015

Tuzla Belediyesi, “Dünya Çocuk Günü” etkinlikleri kapsamında öksüz, yetim ve yetiştirme yurdunda kalan çocuklara unutamayacakları bir gün yaşattı. İntercity Park’ta yarışları izleyen çocuklar, Tuzla Marina’da gönüllerince eğlenerek unutamayacakları bir gün yaşadı. 

Tuzla Belediyesi Gönüllüleri Çarşısı Çocuk ve Gençlik Komisyonu, ekim ayının ilk pazartesi günü olarak kutlanan ‘Dünya Çocuk Günü’ kapsamında İstanbul’un çeşitli yerlerindeki yetim, öksüz ve yetiştirme yurdunda kalan kimsesiz çocukları Tuzla’da bir araya getirdi. Çocuklar, İntercity Park’ta düzenlenen Fıa Dünya Rallikross Şampiyonası’nda nefes kesen yarışları ilgiyle takip etti.  Çocuklar, yarışların ardından Tuzla Marina Viesea Lunapark’ta biraraya getirdi. Çocuklar lunaparkta görevlilerin kontrolü altında doyasıya eğlendi. Eğlenceli günün ardından Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde ağırlanan çocuklar, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı ile bir araya gelerek karşılıklı yemek yedi. 

“Çocuklarımızla Belirli Periyotlarla Bir araya Gelerek Eğleniyoruz”
Yemeğe katılan çocukların masalarını tek tek gezerek onlarla ilgilenen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Özellikle Anadolu yakasındaki ve Tuzla’daki kimsesiz çocukları Tuzla Marina’da bulunan tema parkta biraraya getirdik. Bu tema parkta eğlenen çocukları daha sonra yemek sofrasında buluşturduk. Bu haftaya özel yapmış olduğumuz bir çalışmaydı. Biz sürekli olarak zaten kimsesiz, yetim ve öksüz çocuklarımızla bir araya gelerek eğleniyoruz. Yapılan etkinlikler sonrası çocuklarımızı yerlerine ulaştırıyoruz. Bugün de Tuzla Belediyemiz ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerimizle beraber bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Biz belediye olarak çocuklarımıza yönelik etkinlikleri belirli periyotlarla yapmaya devam edeceğiz” dedi. 

“Çocuklarımızı Bu Etkinliklerle Kötü Alışkanlıklardan Korumaya Çalışıyoruz”
Çocukların eğlenerek öğrenmesini sağlayıp onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya çalıştıklarını dile getiren Başkan Yazıcı, “Bizim çocukluktan başlayıp genç yaşlara kadar olanlara yönelik çalışmalarımız sürekli olarak devam ediyor. Birçok eğitim merkezimizde eğitim verme imkanı sağlıyoruz. Bu etkinliklerle çocuklarımızı madde kullanımı da dahil olmak üzere alışkanlıklardan uzak tutmaya çalışıyoruz. Bizler çocuklarımızı meşgul ettiğimiz sürece çocuklarımızı kötü kişilerden ve kötü alışkanlıklardan uzak tutabiliriz. Biz çocuklarımızı meşgul etmek için hem öğretip, hem de eğlendiriyoruz. Bu çalışmalarla da çocuklarımızı korumaya çalışıyoruz. Anadolu’da ‘Allah yılanı öldürüp yavrusunu yetim bırakmasın, kimsesiz bırakmasın’  diye güzel bir söz vardır. Bir yetimin başını okşamak, bir kimsesizle birlikte olmak ve bunu bir hafta değil yılın 365 gün yapma gayret ve çabasını gösteriyoruz. Kimsesizleri asla yalnız bırakmama üzerine kurulu bir medeniyetiz ve bu medeniyetin insanları olarak elimizden gelen bütün gayret ve çabayı göstereceğiz inşallah.” diye konuştu.
Lunaparka gelerek eğlenen 8 yaşındaki Seymen Garipler, “Bizi buraya getiren Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’na çok teşekkür ediyorum. Bugün burada çok eğlendim. Belediyeden Allah razı olsun, çok teşekkür ederim” dedi.
Etkinliğe oğluyla birlikte katılan Ayla Yılmaz ise “Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’ya çok teşekkür ediyorum. Bu kadar çocuğu sevindirdi, güzel geçti günümüz çok eğlendik. Oyun parkında çocuklarımız eğlendi. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.