Haberler

Haberler

Başkan Yazıcı ve Eşi, Kadın Kent Gönüllüleriyle Buluştu

z22.11.2015

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, ‘Yardım Aşıkları’ şeklinde tanımladıkları Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nın Kadın Kent Gönüllüleri’ne teşekkür etti. Başkan Yazıcı, gönüllülere “Sizler bizim en hassas terazimiz olarak ihtiyaç sahibine adaletli bir şekilde ulaşıyorsunuz.” şeklinde seslendi.
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, yıl sonu değerlendirme toplantısı düzenledi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı’nın ev sahipliğinde Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı, Tarihçi ve Yazar Gülfidan Uğurluel, komisyonlardan sorumlu gönüllüler ve aktif çalışan Kadın Kent Gönüllüleri katıldı.

Osmanlı Kadınlarının Yardımseverliği’ Konulu Seminer Düzenlendi
Tarihçi Yazar Gülfidan Uğurluel, toplantıda ‘Osmanlı Kadınlarının Yardımseverliği’ konulu seminerinde tarihte yolculuk yaptırdı. Uğurluel, Nilüfer Hatun, Hürrem Sultan, Mihrimah Sultan, Bezmi Alem Valide Sultan başta olmak üzere Osmanlı kadınlarının yaptıkları ve yaptırdıkları tarihi eserler, camiler, kulliyeler, çeşmeler ve yardımlaşma sistemi hakkında sinevizyon eşliğinde sunum yaptı.

Kadın Kent Gönüllüleri Yüreğini Ortaya Koydu
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, toplantıda yaptığı konuşmada  Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nın her gün güçlenerek büyüyen bir ‘Aile’ olduğunu vurguladı. Bu süreçte Kadın Kent Gönüllüleri’nin çok faydalı ve verimli hizmetler ürettiğini belirten Dr. Fatma Yazıcı, “Bizler burada gönüllü olarak çalışmaktayız. Gönüllü olmak, nsanın emeğini, yüreğini, vaktini, birikimini hiç bir karşılık beklemeden toplumun faydasına sunabilmesidir. Gönüllülük ile gönüllü de, toplum da, çalıştığı kurum da bir değer kazanıyor. Gönüllü çalışmak maaşla çalışmaktan çok daha farklı. İnsanlar gönlünü ortaya koyduğunda çok daha güzel ve verimli işler ortaya çıkıyor. Bunu hep birlikte yıllardır görüyoruz. Bu açıdan bizler 6 yıldır bu gönüllü çalışmaları ve faaliyetleri sürdürüyoruz. Biz birlikte çalışıp, paylaşıp, çözüm arayarak özgüvenimizi de arttırıyoruz. Bu çalışmalarımızla kendimize, topluma ve çalıştığımız kuruma her yönüyle çok faydalı bir iş yaptığımızı düşünüyoruz. 6 yıl boyunca bizleri hiç yalnız bırakmadınız. Gün geçtikçe de büyüyerek, aileyi büyüterek devam ettik. İnşallah bundan sonra da bu şekilde devam edeceğiz. Kadın Kent Gönüllüleri gerçekten yüreğini ortaya koydu, ellerinin deydiği her alanda çok güzel işler yaptık” dedi.

Çok Özenli, Kıymetli, Sorumluluğu Yüksek Bir Hizmet Sunuyoruz
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nda 10 komisyonun faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Dr. Fatma Yazıcı, bu komisyonların faaliyetlerini slayt eşliğinde anlattı. Başlangıçta ortaya koydukları ‘Gerçek ihtiyaç sahibine O’nu rencide etmeden ulaşma’ hedefinin başarıyla sürdürüldüğünü belirten Dr. Fatma Yazıcı, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Kurumun güvenilirliği, hayırseverlerin emanetinin doğru yere ulaştırılması ve gerçek ihtiyaç sahibinin yararlanması konusunda çok özenli, kıymetli ve sorumluluğu çok yüksek bir iş yapıyoruz.
Tuzla’da ihtiyaç sahibi olup da ulaşamadığımız hiç bir aile kalmasın istiyoruz. Çünkü biz bunu yapabilecek güçteyiz. Biz bunu yapabilecek güçteyken kimse açıkta kalmasın, her ne yardıma ihtiyacı varsa ondan mahrum kalmasın istiyoruz. Bu nedenle gönüllü sayımızı ne kadar arttırabilirsek ailemiz o kadar büyür ve o kadar çok insana da ulaşma fırsatı buluruz”

Yaptığınız Hizmetlerin Gözümüzde de Gönlümüzde de Yeri Bambaşka
Kadın Kent Gönüllüleri’ni ‘Yardım Aşıkları’ şeklinde tanımlayan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı konuşmasında, gönüllülük ruhunun daha güzel hedeflere ulaşılmasını sağladığını söyledi. Başkan Yazıcı, “Tarihte çok örneği olan yardım etmek gibi çok ulvi bir işi gönüllülük ruhuyla yapmanız bunun değerini arttırıyor. Gönüllülük ruhuyla yapılan işlerde ayrı bir tat alıyoruz. Ve o işlerden bahsederken kalbiniz yumuşuyor, dudaklarınız birbirinize yapışıyor, gözleriniz yaşarıyor, kalbiniz ürperiyor, akşam yatarken kendinizi daha rahat hissediyorsunuz, yaptığınız işten de keyif alıyorsunuz. Yapmış olduğumuz güzellikler ve iyilikler, işlerimizin daha iyi ve bereketlenmesine, daha güzel hedefe varmasına ve insanların gözünde de, gönlünde de iyi yerlere varmasına çok katkı oluyor. Medeniyetimizin geçmişinde de yardımın, yardım etmenin, yardıma vesile olunmasının yeri ve önemini görüyoruz. Gönüllülük ruhu katılmamış hiç bir iş başarılı olamaz. Modern dünyanın, bütün yönetim uzmanlarınının yaptığı da sürece gönüllülük esasının katılmasıdır. Yerel yönetimlerin hizmetlerine kent konseyleri, vakıflar, dernekler, sivil inisiyatifin katılmasının son kullanıcıya, yani vatandaşa en iyi hizmetin sunulmasının metodudur. Yaptığınız hizmetlerin gözümüzde de gönlümüzde de yeri bambaşkadır. İnşallah daha güzel işleri başarırız. Sizler bizim en hassas terazimiz olarak ihtiyaç sahibine adaletli bir şekilde ulaşıyorsunuz. Hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.

Aktif Çalışan Kadın Kent Gönüllüleri’ne Kol Saati Hediye Edildi
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, ekim ayının gönüllüsü seçilen Fatma Aslan, Hamiyet Cansever , Nermin Durgut, Emine Delikurt ve Neriman Karabulut ile aktif çalışan Kadın Kent Gönüllüleri’ne isme özel kol saati hediye etti.
Tuzla Belediye Başkani Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Gülfidan Uğurluel’e bir buket çiçekle teşekkür etti.