Haberler

Haberler

Tuzla'da Öğretmenler Gününe Çifte Kutlama

z24.11.2015

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde ilçedeki 56 okulda görev yapan 2763 öğretmene Tuzla Belediyesi Sosyal Tesisleri ve Şelale Eğitim Parkı’ndaki havuzlarda yüzde 20 indirim sunan Tuzla Kart hediye etti.
24 Kasım Öğretmenler Günü, tüm yurtta olduğu gibi Tuzla’da da düzenlenen programla kutlandı. İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde düzenlenen kutlama programına Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Bu yıl düzenlenen şiir yarışmasında 1. olan Barbaros İlkokulu öğrencisi Esra Demir ile kompozisyon dalında 1. olan Emlak Konut Cemil Meriç Ortaokulu öğrencisi Neslihan Altunlu törende ödüllendirildi. Kutlamada, bu yıl emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgeleri verildi, mesleğe yeni başlayan öğretmenler birlikte yemin etti.

Öğretmenlik Gönül İşidir
Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, törende yaptığı konuşmada eğitim ve öğretimin önemini vurguladı. Alireisoğlu, “Öğretmenlik, gönül işidir. Bu iş hislerle, sevgiyle, emek sarf edilerek, çocuğun gözbebeğinden takip edilerek yapılan bir iştir. Öğretmenlik, karşılığı beklenmeyen bir iştir. Herkes biriktirdiğini kâr olarak görür ama öğretmen verdiğini hesap eder. Her şeyin bir kaynağı vardır, bir yakıtı vardır ama bizim kaynağımız, sermayemiz bilgidir. Öğretmen her zaman yüreğiyle sevgisiyle işini yapar. O anlamda öğretmenliğin güçlü bir yönü var. Öğretmenliğin toplumları güçlendiren, bizi güçlendiren, aileyi, mahalleyi toplumu güçlendiren ve daha düzgün olmasını sağlayan bir yönü vardır.” şeklinde konuştu.

İskender’i Aristoteles’siz, Fatih’i Akşemsettin’siz Düşünemezsiniz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, devletlerin ve bireyin geleceğe hazırlanmasında en etkili önceliğin eğitim olduğunu vurguladı. Başkan Yazıcı, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Devletin de bireyin de eğitime ve eğitimcilere ihtiyacı var. Bireyin eğitimi anneyle başlar, okul ve öğretmenle devam eder. Topluma şekil verecek, toplumun ileriye gitmesini gerektirecek bütün atılımları yapacak olan, bireyin asıl şekillendiği nokta okulla ve öğretmenle devam eden süreçte yaşanır. Toplumu yönlendirme sanatı tarihte bundan önce nasıl var olduysa bundan sonra da öyle olacaktır. Yani Aristoteles’siz İskender’i,  Akşemseddin’siz Fatih’i düşünemezsiniz. Tarih açıp kapayanlar ve tarihte her zaman söz sahibi olmuş insanların çok değerli hocaları ve eğitim aldıkları çok kıymetli öğretmenleri vardır”

Eğitim İçin Vebalimiz, Sorumluluklarımız ve Görevimiz Var
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, çocuk eğitiminde zeka, beceri ve yeteneğin iyi değerlendirilmesinin toplum yararına sonuçlar doğuracağını, aksi durumların ise topluma zarar verici olacağını söyledi. Eğitimde yerel yönetimlere de önemli görevler düştüğünü ve toplumun geleceği için bu görevleri asli sorumluluk bilinciyle yerine getirdiklerini belirten Başkan Yazıcı, “Çocukların, gençlerin hayal edebilmeleri, hayallerini gerçekleştirmek için mesleki başarı ve hedefleriyle donatılmasının, ülke ve millet için önemli bir atılım sağlayacağına inanıyoruz. Biz de yerel yöneticiler olarak aynı şekilde bakmaya çalışıyoruz. Bugün öğrencilerimiz için yapacağımız her bir hareket, 15 yıl sonraki toplumun şekillenmesine etki edecektir. Bugün atılmayan her bir adımın bizim için bir kayıp olduğunu, bugün atılacak adımın 15 yıl sonra meyvesini vereceğini düşündüğümüzde öğretmenlerimizle beraber biz yerel yöneticilerin de ciddi veballerimiz, sorumluluklarımız ve görevlerimiz olduğuna inanıyoruz. Toplumun şekillenmesi, gelecekte daha iyi olabilmesi için öğretmenlerimize yüzde 100 ihtiyaç olduğuna inanan yöneticiler olarak sizlerle sadece 24 Kasım’larda da 365 gün beraber olma gayretindeyiz. Eğitim için tüm imkan ve olanaklarımızı sunmaya çalışıyoruz.” dedi.

Başkan Yazıcı’dan Öğretmenlere Özel Hediye
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Tuzla’da 56 okulda görev yapan 2763 öğretmene Tuzla Kart hediye etti. Tuzla Belediyesi eğitim birimlerinde görev yapan öğretmenler, Tuzla Belediyesi Sosyal Tesisleri ve Şelale Eğitim Parkı’ndaki havuzlarda yüzde 20 indirim sunan Tuzla Kart’ı okulları ziyaret ederek meslektaşlarına iletti.