Haberler

Haberler

Başkan Yazıcı, Sinop Tanıtım Günleri’ne Katıldı

z30.11.2015

Sinop Valiliği, Sinop Tanıtım Platformu ve Sinop Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği Sinop Tanıtım Günleri, Feshane’de düzenlendi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Sinoplu Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, Sinop Günleri’nin açılışına katılarak Sinoplular ile bir araya geldi. 
‘En Mutlu Şehir Sinop’ sloganı ile Sinop tanıtım günleri kapsamında düzenlenen etkinlikte memleket hasreti çeken ve Sinop sevdalısı tüm insanlar Feshane’de bir araya geldi. Feshane’de gerçekleştirilen organizasyonda Sinop yöresine ait coğrafi, Tarihi, Kültürel ve sosyoekonomik ürünleri ve yöresel özellikleri tanıtıldı. Feshane’de gerçekleştirilen programın açılışına Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Kırklareli Valisi Esengül Civelek, AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, çok sayıda bürokrat ve vatandaş katıldı.
Feshane tanıtım günlerinin açılışı Eyüp Sultan Camii önünden mehteran yürüyüşüyle başladı. Mehteran takımına yabancıların ilgisi büyük oldu. Protokol üyeleri ve vatandaşlar Eyüp Sultan Camii önünden Feshane’ye kadar mehteran takımı eşliğinde yürüdü. Feshane’deki program Boyabat Belediyesi Halk Oyunları ekibinin oyunuyla başladı. Açılış konuşmasını Sinop Tanıtım Platform Başkanı Engin Kırmızıgül gerçekleştirdi. Kırmızıgül, “Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Sinop Tanıtım Günleri’nin geçen seneki başarısının üstüne geçmesini temenni ediyorum” dedi.
Konuşmaların sonrasında Türkiye’nin iki bayan valisi ve kalabalık bir protokol eşliğinde kurdele kesimi gerçekleştirildi. Ardından protokol üyeleri stantları gezdi. 9 belediyenin yöresel stantları ile esnafın da büyük rağbet gösterdiği Sinop günlerinde Sinop mantısı, Sinop kebabı, kestane ezme tatlısı ve keşkek ile mısır çorbası ikram edildi.

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, El Sanatları Standıyla Sinop Günleri’nde Yer Aldı
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, 4 gün süren etkinlikte stant açtı. Feshane’de kendilerine tahsis edilen alanda stant kuran Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, başta Sinoplular olmak üzere katılımcıları çarşının hizmet ve faaliyetleri hakkında bilgilendirdi. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, el sanatlar komisyonunda ihtiyaç sahibi bayanlar tarafından üretilen ürünleri satışa sundu.