Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi, Sarıkamış Şehitleri’ni Anma Programı Düzenledi

z25.01.2016

Tuzla Belediyesi, Sarıkamış Harekatı’nda şehit düşen 100 bini aşkın askerimizi özel etkinlikle andı.
Tuzla Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sarıkamış Şehitleri’ni anma programı, İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde seyircilerle buluştu. Konuklar, fuaye alanındaki Sarıkamış Harekatı’nı anlatan fotoğraf sergisinin ardından salon programına katıldı. Program, Tuzla Belediyesi’nin hazırladığı ‘Sarıkamış’ konulu filmin gösterimi ile başladı.  Programda sahne alan ses sanatçısı Cihan, ara bölümlerde de tekrarlanan mini konserinde izleyicilere Sarıkamış türküleri ile seslendi.

Şimşirgil, Sarıkamış Harekatı’nın Bilinmeyenlerini Anlattı
Anma programında Pelin Çift’in moderatörlüğünde Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’in anlatımıyla, Sarıkamış Harekatı’nın bilinmeyenleri izleyiciler ile paylaşıldı. Askeri strateji, coğrafik şartlar, uluslararası politikalar ve süreç hakkında detaylı bir bilgi veren Şimşirgil, “Sarıkamış Harekatı’nda birliklerin çoğunun hareket kabiliyeti bulunmuyordu. Kıyafetleri yoktu, yiyeceği-giyeceği yoktu, eksikti ama müthiş bir inancı vardı. Yüzbinlerce askerimiz Sarıkamış’ta şerefiyle savaştı, şerefiyle şehit düştü” dedi.
“Bu kadar muazzam tarihi olan bir millet dünyada yok” diyen Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, tarihimizin yeterince bilinmediğini belirterek bu konudaki üzüntüsünü dile getirdi.

Programda Whatsapp Uygulaması İle İnteraktif İletişim Kuruldu
Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı’nda, whatsapp uygulaması kanalıyla interaktif iletişim kuruldu. Konuklar, sorularını cep telefonundan whatsapp uygulaması ile moderatör Pelin Çift’e gönderdi, Çift’in seçtiği soruları Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil yanıtladı. Salon programlarında ilk kez uygulanan metot, ilginin konuya yoğunlaşması açısından verimli bir şekilde gerçekleştirildi.
Konuklar, Sarıkamış Şehitleri’ni Anma Programı’nı düzenleyen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti.