Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, 2015 Yılında 7921 Aileye Yardım Elini Uzattı

z26.01.2016

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, 2015 yılında 7921 aileye beyaz eşyadan ev gereçlerine, gıdadan kırtasiyeye kadar geniş bir hizmet yelpazesiyle düzenli olarak yardım elini uzattı.
Tuzla Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, veren el ile alan eli buluşturmaya devam ediyor. 7 yılda 2600 Kadın Kent Gönüllüsü ile 14.102 aileye ulaşan Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, tüm ihtiyaç sahiplerine ulaşabilmek için sosyal yardım ağını genişletti. Gönül Elleri Çarşısı, 10 komisyonda yer alan Kadın Kent Gönüllüleri’nin özverili çalışmalarıyla Tuzla’da sosyal belediyeciliğin ve toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerini sergiledi. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, Van ve Bitlis’e eğitim, Ermenek’e gıda yardımı gönderdi.

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, Eğitimde Örnek Projeler Gerçekleştirdi
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, 2015 yılında engelliler ve ailelerine yönelik 3, Kadın Kent Gönüllüleri’ne hitap eden 5 eğitim semineri ile bilinçlendirici faaliyetlerine devam etti. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, 2 dönemde düzenlediği kurslarda 22 kadına okuma-yazma öğretti.
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, 4 dalda her hafta eğitim verdiği 44 engelli çocukla birlikte 2015 yılında 5. Geleneksel Engellerimiz Engel Değil Gösterisi ile bir kez daha muhteşem bir gösteriyi sahneye taşıdı.
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, ihtiyaç sahibi 900 öğrencinin okul kıyafetini karşıladı, 3000 öğrenciye kırtasiye seti hediye etti. Gönül Elleri Çarşısı, 750 çocuğun erkekliğe ilk adımı attığı geleneksel şölende sünnet kıyafetlerini karşıladı. 2015 yılında 210 çocuğa bilgisayar ve laptop hediye edilerek, bu öğrencilerin eğitimde teknolojinin imkanlarından yararlanmasına katkı sağlandı.

Yetimlerimiz Yalnız Değil
Gönül Elleri Çarşısı, yetim öğrenciler için açtığı etüt sınıflarını 2015 yılında da sürdürdü. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, Şifa Kültür Merkezi, Aydınlı İSMEK ve Yayla İSMEK’te 3 sınıfta 84 öğrenciye müfredatın takip edildiği bir etüt sınıfı açtı. 40 gönüllü öğretmen, sınıflarda ücretsiz eğitim verdi.
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, 2015 yılında 20. Geleneksel Yetimler Haftası iftarını düzenledi, Tuzla Sanayici ve İşadamları Derneği’nin bağışıyla 500’e yakın yetim ve özel çocuğun bayram kıyafetlerini karşıladı.

İhtiyaç Sahibi Kadınlar, El Sanatları Komisyonu’nda Üretiyor
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı El Sanatları Komisyonu, çarşıda kurduğu mini atölyede ihtiyaç sahibi kadınları nikah şekeri ve çeşitli ev aksesuarları yapımı konusunda eğitiyor. Üretime katılan kadınlar, aldıkları ücretle ev bütçesine katkı sağlıyor.

Komisyonlar, Kayıtlı Aileleri Yakından Takip Ediyor
2015 yılı sonu itibariyle Yetimler Komisyonu 558 aile, Aileyi Güçlendirme Komisyonu 352 aile, Eğitim Komisyonu 172 aile, Şehit ve Gazi Aileleri Komisyonu 30 aile, Yaşlılar Komisyonu 300 aile, Özel Çocuklar Komisyonu 212 aile, El Sanatları Komisyonu 350 aile Çocuk ve Gençlik Komisyonu 9.000 aile ile yakından ilgileniyor. Sosyal Programlar Komisyonu, sosyal ve kültürel etkinlikler ile toplumsal kaynaşmayı sağlıyor. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nın en bilinen yönü olan Sosyal İnceleme Komisyonu da, yardım başvurusunda bulunanları evlerinde ziyaret ederek yardımların gerçek ihtiyaç sahibine ulaşması için titiz bir değerlendirme ile Tuzla’nın sosyo-ekonomik durumunun nabzını tutuyor.

2015 Yılında Yapılan Yardımlar
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, 2015 yılında 784 çamaşır makinesi, 667 buzdolabı, 55 bulaşık makinası, 1.506 çekyat, 1.423 baza ve yatak, 884 ranza ve yatak, 257 çalışma masası, 341 beşik, 1.081 halı, 2.200 adet çeşitli ev gereçleri, 24.857 koli gıda, 62.902 parça giyim, 88 hasta yatağı, 119 manuel ve akülü sandalye, 223.501 hasta ve çocuk bezi, 13 farklı medikal malzeme, 210 bilgisayar ve laptop, 3.000 kırtasiye seti, 900 okul kıyafeti ve 750 sünnet takımı yardımında bulundu. 2015 yılında toplam 7921 aile, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nın yardımlarından yararlandı.

Tuzla Belediyesi, İnsani Yardımlara Devam Ediyor
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, Hatay Kırıkhan’da barınan Suriyeli sığınmacılara 2015 yılında 6 Tır yardım malzemesi gönderdi. Suriye’deki iç savaş ve göç dalgasıyla başlatılan yardımlar, 2015 yılı sonu itibariyle 45 TIR’a ulaştı.
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Türk Kızılayı Tuzla Şubesi ve hayırsever bağışçıların katkılarıyla Bayırbucak Türkmenleri’ne 3 TIR dolusu insani yardım malzemesini de 2015 yılında gönderildi.
Tuzla Belediyesi, Suriye’den göç ederek Kırşehir’de yaşayan 2.000 Türkmen sığınmacıya da çoğunluğu temizlik malzemelerinden oluşan 1 TIR dolusu yardım malzemesi gönderdi.

2016 Yılında Sosyal ve Kültürel Hizmetler Arttırılacak
2015 yılında 50 sosyal, kültürel ve eğitici organizasyona imza atan Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, hizmetlerinin 2016 yılında daha geniş kesimlere ulaşması amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte Sosyal Yardım Koordinasyon Birimi kurdu. Gönül Elleri Çarşısı, 2016 yılında sosyal ve kültürel hizmetlerle adından söz ettirmeyi hedef belirledi.

Ulaşılamayan İhtiyaç Sahibi Kalmasın İstiyoruz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Belediyesi’nin sosyal yardımlar ve hizmetlerde tüm ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatmayı sürdüreceğini söyledi. Başkan Yazıcı, “Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, benim en değerli projem. Tuzla’da altyapıdan üstyapıya onlarca eseri hizmete kazandırdık. Fiziki hizmetlerin maddi değeri ne kadar yüksek olursa olsun, sosyal açıdan dezavantajlı kesimler için yaptığımız sosyal hizmetler hepsinden daha değerli ve anlamlı. Biz, gerçek ihtiyaç sahibine ulaşabilmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Ulaşılamayan ihtiyaç sahibi kalmasın istiyoruz. Tuzla Belediyesi olarak Gönül Elleri Çarşısı aracılığıyla sosyal hizmetlerimiz ve yardımlarımızı sürdürerek kimsenin derdiyle baş başa, yapayalnız kalmaması için çalışıyoruz” dedi.