Haberler

Haberler

Başkan Yazıcı, Bir Seçim Vaadini Daha Gerçekleştirdi

z26.01.2016

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, seçim vaatleri arasında yer alan Şifa-Mimarsinan Spor Kompleksi’nin de açılışını gerçekleştirerek bölge halkına 14 dönümlük alanda yeni bir spor ve yaşam alanı kazandırdı.
Tuzla Belediyesi, içerisinde futbol, voleybol ve basketbol sahaları, tenis kortu, egzersiz alanı, yürüyüş yolları, fitness alanları, çocuk oyun alanı, kaydırak alanı ve kum havuzu, rekreasyon alanları bulunan Tuzla Belediyesi Şifa-Mimarsinan Spor Kompleksi’ni hizmete kazandırdı. Tesis, törenle hizmete açıldı. Törene, Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcıları, Tuzla Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar, spor kulüplerinin yöneticileri, sporcular ve bölge sakinleri katıldı. Eski Milli Futbolcular Hasan Özer, İlker Yağcıoğlu, Orhan Kaynak ve Şenol Fidan da açılışa katılanlar arasında yer aldı.

Kaliteli Yaşam Standardı Sunmak İstiyoruz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Eğitim Kenti Tuzla ve Denizle Anılan Tuzla vizyonunda tüm sosyal olanakları ile ilçenin yaşam kalitesini arttırmayı amaçladıklarını söyledi. Sporun bu amaç için taşıyıcı bir güç olduğunu belirten Başkan Yazıcı, “Böylesine güzel tesisleri ve hizmetleri yapabilmek ve bunu gençliğin hizmetine sunabilmek bizim için bir övünç kaynağı. Tuzla’da her zaman hem kurumsal manada gelişme hem de kentin gelişmesi açısından her türlü tesise sahip, kendi kendine yeten ve halkını dünya ile yarışan kentler içerisinde onun bir parçası olan bir ilçede her şeyin en güzelini hak eden halkımıza kaliteli yaşam standardı sunma gayretindeyiz. Bu standardı sunarken de her şeyi dikkate aldık. Deniz denilince akla Tuzla gelsin dedik. Eğitim Kenti Tuzla dedik. Bilgiyi, birikimi ve üniversitelerle işbirliğiyle bilgiyi, sağlam kafayı oluşturduk ama sağlam kafa sağlam vücudu oluşturur düşüncesiyle, sporu ve bütün sportif faaliyetleri sevdirmek ve yaygınlaştırmak için gayret sarf ettik” şeklinde konuştu.

Betonlaşmış, Makineleşmiş Bir Toplum Yerine Spor Yapabilen Nesil Yetiştiriyoruz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, her mahallede bir spor tesisi kurarak çocuklar ve gençlerin spor yapma alışkanlığı ile kötü alışkanlıklardan korunmasının da öncelikli hedefleri arasında yer aldığını söyledi.  “Betonlaşmış, makineleşmiş bir toplum yerine spor yapabilen nesil yetiştiriyoruz” vurgusunda bulunan Başkan Yazıcı, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Yaptığımız çalışmalarda spor alanında başarılar kazandık, sporu yaygınlaştırdık. Her mahallede bir spor tesisi olması için elimizden gelen bütün gayreti gösterdik. Yapmış olduğumuz çalışmalardan bir tanesini de burada gerçekleştiriyoruz. İnşallah bu spor tesisleri ve sportif çalışmalarla, neslimiz betonlaşmış veya tamamen makineleşmiş bir toplum değil zamanında okuyan, zamanında bilgi birikimi ile beraber gezen, uğraşan, alışverişe giden, eğlenen ama zamanı geldiğinde de spor yapabilen bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Çok daha önemlisi bağımlılıkların ve madde bağımlılığının çok arttığı bir dönemde çocuklarımızı ve gençlerimizi her konuda meşgul etmeye çalışıyoruz ama en önemli katkıyı sporun sağlayacağına inanıyoruz. Gençlerimizi sporla meşgul ederek madde bağımlılığı da dahil tüm kötü alışkanlıklardan men etmek ve sporun birleştirici, kardeşlik duygusunu geliştirici özelliğinden yararlanarak sağlıklı bir nesil oluşturabilmek istiyoruz” 

Kaymakam Çalışır, Tuzlaspor’un Başarılarını Örnek Gösterdi
Törende konuşan Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır da konuşmasında sportif faaliyetlerde altyapılara ve gençliğe verilen önemin başarı olarak geri döndüğünü vurguladı. Tuzlaspor’un başarılarını konuşmasındaki temaya örnek olarak gösteren Kaymakam Çalışır, “Ben gerek vizyonları, gerekse başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Allah hayırlara vesile etsin. İnşallah bu tesisler halkımıza şifa gibi gelecek. Başarı tesadüfi gelmiyor. Gençlerimiz zaten yetenekli, becerikli.  Önlerini açtığınız zaman neleri başardıklarını görüyoruz. Tuzlasporumuz’un o büyük takımlarla başa baş mücadelesin izliyoruz, gururlanıyoruz. Bu tesisi ilçemize kazandıran Belediye Başkanımızı ve değerli çalışma arkadaşlarını gönülden tebrik ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından tesisin açılış kurdelası protokol ve sporcu çocuklar tarafından birlikte kesildi. Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, tesis içindeki futbol sahasında Tuzlaspor-Şifaspor altyapı takımları futbol maçının başlama vuruşunu gerçekleştirdi.

Şifa-Mimarsinan Spor Kompleksi’nde Tenis Kortu da Bulunuyor
Tuzla Belediyesi Şifa-Mimarsinan Spor Kompleksi, 14 dönümlük arazi üzerine kuruldu. Komplekste 4 bin m2 yüzölçümüne sahip futbol sahası, 375 m2 yüzölçümüne sahip tenis kortu, 375 m2 yüzölçümüne sahip basketbol ve voleybol sahası ile 2 alanda 70’er m2’lik fitness alanları, 218 m2 egzersiz alanı bulunuyor. Tesisin çevresinde 3.060 m uzunluğunda yürüyüş parkuru ve 2 adet çocuk oyun alanı yer alıyor. Ahşap kamelya, çatılı piknik masaları, aydınlatma direkleri, oturma alanları, kum havuzu ve kaydırağı gibi şehir mobilyaları ile donatılan kompleks, 6350 m2 yeşil alanıyla bölgenin yeni yaşam merkezi oldu.