Haberler

Haberler

Başkan Yazıcı ve Eşi, Tuzlalı Kadınların Karma Sergisi’nin Açılışını Gerçekleştirdi

z05.05.2016

Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Tuzla Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen karma sergilerin açılışı, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı tarafından gerçekleştirildi.
Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Tuzla Halk Eğitim Merkezi, eğitim yılı içinde hazırladıkları ürünleri Tuzla Belediyesi Rumeli Kültür Merkezi’nde görücüye çıkardı. Tuzlalı kadınlar tarafından hazırlanan gümüş, kazaziye, ipek kozası, moda tasarım ve geleneksel el baskısı ürünler, sergiyi süsledi. Açılışa Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ergül Özdemir, AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı, Tuzla Belediyesi Meclis Üyeleri, Tuzla Belediyesi birim müdürleri, kursiyerler ve aileleri katıldı. 

Gönüllülük Ruhu Başarımıza Başarı Katıyor
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, açılışta yaptığı konuşmada kamu otoritesi ve sivil inisiyatif işbirliğinin önemine değindi. Bu işbirliğini kuran ve geliştiren oluşumlarda yer aldıklarını belirten Başkan Yazıcı, bu ortaklıkta gönüllülük ruhunun başarı sağladığını kaydetti. Başkan Yazıcı, “Belediyecilik hizmetlerinde rutinin çok ötesine geçildiği bir çağdayız. Şehirlerin yarıştığı dünyada İstanbul; teknoloji, sosyal ve kültürel mekanlarıyla bu yarışta çok ciddi bir şekilde ön planda. Hatta Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığı’nı alacak kadar ön planda. Bu yarışta İstanbul’un bir parçası olan Tuzla’da biz sosyal ve kültürel belediyeciliği ama bunun yanında genç, kadın ve her pencereden topluma bakışı becerebilmenin, başarabilmenin onur ve gururunu yaşıyoruz. Kent yönetiminde hiçbir iş tek başına kamu otoritesi ile halledilemez. Kamu otoritesi ile sivil inisiyatifin bir araya geldiği, gönüllülük ruhunun ön plana çıktığı işlerde büyük başarılar elde ediliyor. Biz her hizmetimizde gönüllülük ruhunu ortaya koymaya çalışıyoruz. Kadınlarımızın bu işbirliğinde yer aldığı çalışmalar bize mutluluk veriyor. Bu ruhun başarımıza başarı kattığına inanıyorum. Bu şekilde tüm Tuzla birlikte kazanıyor” dedi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, hobi olarak sürdürülen uğraşların ekonomik değer kazanması, kadınların da bu uğraştan sosyo-ekonomik fayda sağlaması için imkanlarını sürdüreceklerini söyledi. 

Gücümüz Nispetinde Her Zaman Kadınlarımızın Arkasındayız
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı da kursiyerleri tebrik etti. Yazıcı, “Tuzla Belediyesi Kadın Kent Konseyi ve onlara destek olan bütün kadınları tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Biz, bu açılışlara katılmak, sizlere destek olmaktan büyük gurur ve onur duyuyoruz. Bu başarıları birlikte kutlamaktan sevinçliyiz. Gücümüz nispetinde her zaman arkanızda olmaya gayret göstereceğiz. Bütün alanlarda, platformlarda kadınlarımızın arkasındayız” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından açılış kurdelası kesildi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı katılımcılarla birlikte sergiyi gezdi. Tuzlalı kadınlar, kendilerine destek veren Yazıcı çiftine çeşitli hediyelerle teşekkür etti.

Sergi, 11 Mayıs 2016 Çarşamba gününe kadar açık kalacak.