Haberler

Haberler

Geleneksel Yarışmanın Başarılı Öğrencileri Ödüllendirildi

z13.05.2016

Tuzla Halil Türkkan İmam Hatip Lisesi 19. Ezbere Ayet ve Hadis Okuma Yarışmasında dereceye giren öğrenciler, törenle ödüllendirildi.
Tuzla Halil Türkkan İmam Hatip Lisesi’nin geleneksel hale gelen ezbere ayet ve hadis okuma yarışmasında dereceye giren öğrenciler, Tuzla Belediyesi Nikâh Sarayı ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törende ödüllendirildi. Törene Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Ak Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, Tuzla İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, mahalle muhtarları, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. 

Dağarcığımıza Daha Çok Ayeti, Hadisi Ve Bilgiyi Koymamız Gerekiyor
Bu tür yarışmaların gençlik üzerindeki önemine vurgu yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı “Dünyadaki bütün sorunların aslından dindarlıktan uzaklaşan toplumlarda yaşandığını biliyoruz. Allah’ın kelamını ve onun sevgilisinin hadis-i şeriflerini bilen ezberleyen neslin dindar nesil olduğuna inanıyorum. Bunu desteklemek ve sayılarının artması için yıllardır uğraşıyoruz, destek vermeye çalışıyoruz ve destek vermeye devam edeceğiz. Biliyoruz ki dünya coğrafyasında mazlumların olmasının, bütün dünyada sıkıntıların olmasının ve dünyada olayların altında yatan sebeplerin, insanların kalplerine hükmeden bu sözlerin bilinmemesinden kaynaklandığına inanıyorum. Dağarcığımıza daha çok ayeti, hadisi ve bilgiyi koymamız gerekiyor. Ve bu sorumluluk doğrultusunda kendi coğrafyamızda kendimize bakmamız lazım. Sayın Cumhurbaşkanımız geçenlerde ifade etti. İslam coğrafyasında 3 tane sorun var. Biz ancak ve ancak bu ayet ve hadislerin ışığında kurtulabiliriz. Bunlar mezhepçilik, milliyetçilik ve terör. Eğer ki bu hadisleri, ayetlerimizi kılavuz edinirsek eminim bu 3 dertten de kurtuluruz” dedi.
Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır da konuşmasında “Birinci ağızdan ilahi kelamı çocuklarımız manalarıyla birlikte ifade ettiler. İnsanlığa örnek Resul’ün sözlerini ifade ettiler. Cenab-ı Hakk onların o mübarek dudaklarından kalplerine, kalplerinden de seccadelerine geçmelerini diliyorum. Ben eğitimde her türlü desteğini esirgemeyen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.