Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi Eğitim Birimleri, Bahar Şenliği'nde Buluştu

z23.05.2016

‘Eğitim Kenti Tuzla’da bir ilk daha yaşandı. Tuzla Belediyesi’nin eğitim birimleri, bir yılın birikimin Şelale Eğitim Parkı’nda düzenlediği Bahar Şenliği’nde hem sergiledi hem de sahneye taşıdı.
Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi, Tuzla Belediyesi Bilgi Evleri ve Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı’nda Bahar Şenliği’nde bir araya geldi. Tuzla Belediyesi Eğitim Birimleri Bahar Şenliği’nde ilk gün Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi kursiyerleri yıl boyunca hazırladıkları çalışmaları sergiledi. AÇEM’in kursiyer anneleri bağlama konseri ve söyledikleri türkülerle izleyenlerden tam not aldı. Miniklerin sahne kostümleri ve başarılı sahne gösterileri ile ilgi odağı oldu.
Bahar Şenliği’nin 2. gününde, Tuzla Belediyesi Bilgi Evleri öğrencileri sahne aldı. Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı’nda düzenlenen Bahar Şenliği’nde kurulan stantlarda hünerlerini sergiledi. Yıl boyunca yapmış oldukları çalışmaları sergileyen öğrenciler ziyaretçiler tarafından beğeniyle takip edildi.
Tuzla Belediyesi Eğitim Birimleri Bahar Şenliği final etkinliklerini Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi öğrencileri tarafından gerçekleştirildi. Tuzlalılar’ın yoğun ilgi gösterdiği programda mehteran, ritim müzik, halk müziği, halk oyunları, rap müzik, şiir ve tiyatro gösterileri izleyenler tarafından beğeniyle takip edildi. Program sonunda Tuzla Belediyesi Eğitim Birimleri sürpriz yaparak hep birlikte sahneye çıkarak koro halinde söyledikleri şarkılarla izleyenlerin keyifli bir gün geçirmesini sağladı.

Bu Şenlik, Eğitim Hizmetlerimizin Sonucudur
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, şenliklere katılarak kursiyerlerin gösterilerini izledi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, şenlikte yaptığı konuşmada tüm belediyecilik hizmetlerini eksiksiz sunmanın çabası içinde olduklarını söyledi. Şenliğin 1 yıllık eğitim hizmetinin sonucu olduğunu belirten Başkan Yazıcı, “İstanbul’un en ucunda olsak da vatandaşımızı hiçbir hizmetten eksik bırakmadan hem şehircilik, hem de sosyal, toplumsal ve kültürel belediyecilik hizmetini yapabilmeyi amaçlıyoruz. Bugün burada bir şenlik düzenliyoruz ama bu şenlik bir hizmetin sonucudur.  Anne ve çocuk toplumun temelidir. Biz anneleri toplumun mimarı görüyoruz. Çocuklarımızın da geleceğimizi emanet edeceğimiz toplum olduğunu biliyoruz. O nedenle anne çocuğa, aileye ve aile ile beraber toplumun çekirdek yapısına en iyi hizmeti sunmanın gayreti içindeyiz. İçinde bulunduğumuz Şelale Eğitim Parkı da, bu amacımızı gerçekleştireceğimiz bir merkez oluyor. Ramazan etkinlikleri ile Şelale Eğitim Parkı cıvıl cıvıl olacak” şeklinde konuştu.