Haberler

Haberler

Başkan Yazıcı ve Eşi, Kadın Girişimciler Zirvesi’nin Ev Sahipleri Arasında Yer Aldı

z30.05.2016

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu, MÜSİAD ve Tuzla Belediyesi işbirliğiyle MÜSİAD Kadın Girişimciler Zirvesi’nin ilki gerçekleştirildi.
The Grand Tarabya Hotel’de düzenlenen zirveye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Aile ve Politikalar eski Bakanı Sema Ramazanoğlu, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ve çok sayıda kadın girişimci katıldı. 

Kadın, İş Hayatının Vazgeçilmez Unsurudur
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, zirvenin açılış konuşmasında kadın girişimcilere her zaman destek olduklarını belirtti. Başkan Yazıcı, “Kadınca bakışın ve kadınların desteklenmesi için en güçlü etkinliklerden birisi de bu zirvedir. Tarihi sürece bakıldığında kadının iş hayatında vazgeçilmez bir unsur olduğunu görüyoruz. Günümüzde iş adamı yerine ‘iş kadını’ kelimesini literatüre eklemiş bulunuyoruz. Kadın iş hayatının vazgeçilmez bir unsurudur. Kadınca bakış iş hayatına estetik getiriyor. Nezaketi, letafeti ve merhametiyle farklı bir açıyla dünyaya bakar. En fazla kadın girişimcinin olduğu ilçe olduğumuza inandığımız için biz de bu girişimcilerimizin desteklenmesi noktasında bu organizasyona destek vermeyi kendimize bir görev edindik.” dedi.

Ülkemizin Geleceği İçin Önemli Bir Adım Attık
Gerçekleştirilen zirvenin Türkiye’ye fayda sağlayabileceğini söyleyen MÜSİAD Genel Başkanı Olpak, “Ülkemizin geleceğine doğru önemli bir adım attığımızı düşünüyorum. MÜSİAD’ın vizyoner bakışı, geleceğin Türkiye’sini inşa ederken, kadınların ne kadar belirleyici olacağını şimdiden görebiliyor. Günümüzde kadınların işgücüne katılımda, çalışma hayatında ve iktisadi girişimde bulunmakta büyük sorunlarla karşılaştıkları da, göz ardı edilemez bir gerçektir” şeklinde konuştu.

Emine Erdoğan: Potansiyeli Keşfedelim
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, zirvede yaptığı konuşmada  “Kadınlar olarak, içimizdeki potansiyeli keşfedelim. Unutmayalım, keşifler, dünyaya yeni bir gözle bakmanın sonucu gerçekleşir” dedi.
İş kadınlarına seslenen Erdoğan, “Kadınlar, yeni durumlara rahat uyum sağlarlar. Yeni fikirlere açık olurlar. Gözlem yeteneklerini başarılı biçimde kullanırlar. Sorun çözme kapasiteleri gelişmiştir. İşbirliğini önemserler. Bu vasıflar, iyi bir eğitimle de birleşirse, başarılı iş kadınlarımız olabilir. Bu noktada her şeyin başı, beşeri sermayeyi güçlendirmektir. Bugün lansmanı yapılan Melek Danışman Projesi, kadın işverenlerin desteklenmesi noktasında çok anlamlı bir girişimdir. Belirlenen hedeflerin gerçekleşmesini temenni ediyorum. Dünyanın geleceği, girişimcilerin gayretine bağlı. Kadınlar da bu gelecekte yer almak, etkin olmak istiyorsa, girişimciliği önemsemelidir.” şeklinde konuştu.
Girişimci kadınları kendine güvenen, sabırlı ve dayanıklı, gerektiğinde risk alabilen, ikna kabiliyeti yüksek ve sezgileri güçlü kadınlar olarak tanımlayan Erdoğan, “Bu özellikler, genç kızlarımızı yetiştirirken de, dikkate almamız gereken hususlardır. Böyle kişilikler inşa edebilmek için, evlatlarımıza erken yaştan itibaren yatırım yapmalıyız. Şahsiyet sahibi, kararlarını kendisi alabilen, iş ahlakına sahip çocuklar yetiştirmeliyiz” dedi.

Emine Erdoğan’a Anlamlı Hediye
Konuşmaların ardından Emine Erdoğan’a MÜSİAD tarafından anlamlı bir hediye verildi. Erdoğan’a doğduğu yıl olan 16 Şubat 1955 tarihli gazete, pul, fincan, dergi, para ve çeşitli objelerle eşyaların içerisinde olduğu antika eşyalar hediye edildi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdür Yardımcısı Zergül Özbilgiç’e plaket verdi.