Haberler

Haberler

Tuzla'da Bir Sorun Daha Tarihe Karıştı

z21.06.2016

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Şifa Mahallesi sakinlerine verdiği sözü tuttu ve Hürriyet Caddesi ile 19 Mayıs Caddesi arasında kalan dükkanlar ve daire kamulaştırıldı. Tuzla Belediyesi, bu binaları yıkarak 2 cadde arasındaki ulaşım sorununu kalıcı olarak ortadan kaldırdı.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın teklifi ile Tuzla Belediyesi Encümeni, iki cadde arasında bulunan 135 m2 zemin oturumlu 2 dükkan ve 1 daire ile bunların arka tarafında yer alan 913 m2’lik arsanın yolda kalan 191.15 m2’lik kısmı Ocak 2016’da kamulaştırıldı. Kamulaştırılan ev ve işyerleri, yasal sürecin tamamlanmasıyla geçtiğimiz hafta içinde tahliye edildi. Tuzla Belediyesi’ne ait iş makineleri, 20 Haziran 2016 Pazartesi günü binada yıkıma başladı. Başta toplu taşıma olmak üzere ulaşımın ana aksında yaşanan soruna kalıcı çözüm getiren yıkım, mahalle halkı tarafından sevinçle karşılandı. Tuzla Belediyesi, yıkım ve hafriyatın kaldırılmasının ardından yolda altyapı ve üstyapı hizmetlerini gerçekleştirerek kullanıma açacak.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, yıllardır süregelen bir sorunu taraflarla anlaşarak çözdüklerini, yolun kısa sürede kullanıma açılacağını söyledi.