Haberler

Haberler

Türkiye'nin 5 Yıldızlı Gençlik Kampı'nda Yeni Dönem

z12.07.2016

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın bir ilki gerçekleştirerek 150 dönümlük alanda hizmete sunduğu Tuzla Belediyesi Gençlik Kampı, 2.yılında kapasitesini arttırarak misafirlerini ağırlamaya başladı. Tuzlalı gençler, 1’er haftalık dönemlerde kamptan ücretsiz yararlanıyor.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın ilçe gençliğine verdiği sözü tutarak hizmete kazandırdığı Tuzla Belediyesi Gençlik Kampı 11 Temmuz 2016 Pazartesi günü itibariyle kapılarını açtı.

Tuzla Belediyesi Gençlik Kampı'nın Kapasitesi 2 Katına Çıkartıldı
Tuzla Belediyesi Gençlik Kampı, geçen yıla oranla kapasitesini 2 katına çıkartarak 320 kişiyi ağırlayabilecek donanıma sahip oldu. Kampta misafir olan Tuzlalı gençlerin keyifli vakit geçirebilmeleri için alanda her şey düşünüldü. Çeşitli oyun birimlerinden oluşan macera parkurunun yanı sıra paintball, futbol ve voleybol sahaları, bisiklet parkuru, okçuluk, spor aktivite, binicilik, satranç, masa tenisi ve oryantiring alanları ile gençler stresten uzak keyifli vakit geçiriyor. Ayrıca öğrencilere güvenli bilgisayar, güvenli internet kullanımı ve çeşitli konularda bilgilerini arttırıcı seminerler verilerek hayata hazırlanmaları kolaylaştırılıyor. 24 saat hizmet verilen kampta eğitmen, takım liderleri, idari personel, aşçı, temizlik ve güvenlik olmak üzere 40 personel görev yapıyor. Alanda bir ambulans ve sağlık personeli de hazır bulunduruluyor. 

 İlk Grupta 106 Genç Kız Kampa Katıldı
Tuzla Belediyesi Gençlik Kampı’nın bu yılki ilk grubunda 6. ve 7. sınıf kız öğrencilerinden oluşan 106 genç misafir edilmeye başlandı. Tuzla Belediyesi’nin ulaşım araçlarıyla sabah saatlerinde kampa ulaşan gençler, Tuzla gençliği için hazırlanan bu özel alanı gördüklerinde heyecan dolu anlar yaşadı. 

Gençlerimiz Geleceğimizdir
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede gençlik hizmetlerine önem verdiklerini belirterek “Kent yaşamından uzak ama kente yakın bir yerde gençlerimizin doğal yaşam şartlarında birlik, beraberlik, kardeşlik, paylaşma ve zorluklarla mücadele bilincinin gelişmesi için bu kampı hazırladık. Gençlerimizin teknoloji ve stresten uzaklaşarak birer hafta geçirmelerini istedik. Gençlerimiz bizim geleceğimizdir ve yarınlarımızı onlara emanet edeceğiz. Onlara en iyisini sunmanın gururunu yaşıyoruz.” dedi.