Haberler

Haberler

Tuzla Halkı, Sokaklarda Demokrasi Nöbeti Tuttu

z17.07.2016

Tuzla halkı, darbe girişiminin ardından sokaklarda demokrasi nöbeti tuttu. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk açıklamalarının ardından halkla sokaklarda sabahladı.
15 Temmuz 2016 Cuma gecesi yaşanan darbe girişimine Tuzlalılar tek yürek olarak karşılık verdi. İlk olayları ekranlardan öğrenen Tuzlalılar, Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk açıklamalarının ardından sokağa döküldü. Tuzla Kaymakamlığı, Tuzla Belediyesi, Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü koordine olarak bir andan gelişmeleri yakından takip etti diğer yandan da kamu güvenliği ve düzeni için birlikte çalıştı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci ve partililer, aynı akşam Tuzla’da bulunan Başbakan Binali Yıldırım’ın konakladığı otelin çevresinde etten duvar ördü. Tuzla Belediyesi’ne ait iş makinaları da, otelin çevresinde hazır bekletildi. Tuzlalılar, günün ilk ışıklarına kadar otel çevresinde ve AK Parti Tuzla İlçe Başkanlığı önünde nöbet tuttu.
Tuzla Belediyesi, darbe girişiminin ardından Tuzlalılar’ı SMS ve sosyal medya kanalı ile gelişmeler hakkında bilgilendirdi, toplanma alanlarına yönlendirdi. 

Başkan Yazıcı, Darbecileri Lanetledi
Binlerce Tuzlalı, 16 Temmuz 2016 Cumartesi akşamı da Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına uyarak meydanlara indi. AK Parti İstanbul Milletvekilleri İsmet Uçma, Salih Boyraz, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, AK Parti Tuzla İlçe Başkanlığı’nda vatandaşlarla birlikte nöbet tuttu. İstiklal Marşı ve şehitlerimizin ruhuna Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı halka seslendi.  Sokaklara dökülen halkı demokrasiye sahip çıktıkları için tebrik eden Başkan Yazıcı, “Eskiden sokağa çıkma yasağı ilan edilirdi ama bugün gördüler ki vatandaşımız demokrasiye müdahale edenlerin karşısında duruyor, evine gitmiyor. Demokrasimize 10 yılda bir darbe vurmaya, kesintiye uğratmaya çalışan bütün cuntacıları kınıyoruz. Düşmanlarımızın, PKK’nın yaptığından daha adice meclisimizi bombalayanları lanetliyorum. Milletin üzerine kurşun sıkmak gibi bugüne kadar olan darbelerde yaşanmayanları yaşatanları Allah’a havale ediyoruz. Bunu yapanlar bu devletin sınırları içinde Allah’ın izniyle cezalarını çekeceklerdir. Bu halk olduğu sürece hiç kimse ebediyen bu halkın hak ve hukukuna tecavüz etmeye kalkanlar asla başarılı olamayacaklar. Bugün bir kez daha gördük ki; gerçek lider kriz anında halkın içerisinde olan liderdir. Paralel yapının sahtekar liderleri de halkın sokağa çıkmaması için çırpındılar” dedi.
Paralel yapıyla mücadelenin öneminin son darbe girişimiyle bir kez daha ortaya çıktığını vurgulayan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Bugün yarın taşkınlık yapmadan her siyasi görüşe sahip partilisiyle, demokrasiye gönül vermiş her dünya görüşüne sahip, halkın iradesine gönül vermiş vatandaşlarımızla kol kola girerek bu işi bozmaya çalışan provokatörlerin planına müsaade etmeden uğruna gözümüzü kırpmadan can vereceğimiz bayrağımızı birlikte sallamaya devam edeceğiz. Tuzla Kaymakamlığı, Tuzla Belediyesi, Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü, bakanlıklarımızın teşkilatları ile birlikte halkın bize verdiği yetkiyi çiğnemeye çalışanlara bütün imkanlarımızla gereken tepkiyi gösterdik. Onların karşısında ezilmeden dimdik mücadele edeceğiz. Bu mücadelenin en büyük kahramanı halkımızdır. Allah Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve ekip arkadaşlarının yar ve yardımcısı olsun” şeklinde konuştu.